Президент виробничо-технологічного центру Леоне Пітер Да Сілва Андраде висловив сподівання, що науковці Київської політехніки допоможуть розв’язати проблему забезпечення цифровим зв’язком нафтових свердловин.

Пан Андраде на початку 1990-х навчався в Інституті електрозварювання імені Євгена Патона, тож добре знає про науковий потенціал України:

«Ми постачаємо передові технології в промисловість Бразилії. Сподіваюсь, наша співпраця допоможе оптимізувати роботу на підводних нафтових свердловинах. Зокрема, нам важливо отримувати оперативну інформацію з найглибших частин свердловини безпровідним способом».

Виробничо-технологічний інтегрований центр SENAI CIMATEC є одним із найпотужніших центрів освіти, технологій та інновацій у Бразилії.

Інна Малюкова — керівник проєкту «Українська мережа стартап-шкіл Sikorsky Challenge» — запропонувала співпрацю і в інноваційній галузі:

«Ми були б раді відкрити спільне віртуальне представництво Sikorsky Challenge у вашому центрі, щоб розміщувати на платформі всі стартап-проєкти й отримувати замовлення не лише для науковців КПІ, а й усієї держави».

Сторони домовилися надалі перейти до співпраці у форматі воркшопів. Обговорюватимуться можливості залучення спеціалістів до розв'язання конкретних завдань.

Дата події