12 березня в Картинній галереї КПІ ім. Ігоря Сікорського відкрилася виставка живопису Юлії Циганенко під назвою "Весняні фантазії". Юлія – випускниця нашого університету 2010 року. До КПІ навчалася в загальноосвітній, художній та музичній школах. Малювати картини як справжній художник розпочала на старших курсах університету. І за кілька років малювання для Юлії стало головним заняттям в її житті.

– Десь через півроку після того як я почала працювати над створенням картин, взяла участь у творчому конкурсі, який щороку проводиться в КПІ ім. Ігоря Сікорського, – розповідає Юлія, –  і, уявляєте, відразу стала переможницею в номінації "Живопис"! Це мене неабияк надихнуло у своїй подальшій роботі. Потім ще кілька разів брала участь у конкурсі – і знову мої роботи відзначали. Зараз у мене в Фастові, де я і живу, є своя майстерня,  в ній я навчаю своїх учнів і, звичайно ж, працюю сама. Також у Фастові відбулося кілька виставок моїх робіт. А ще – займаюсь розписом стін будівель, як зовнішніх, так і внутрішніх, також у моєму доробку є розпис автобусних зупинок. Понад усе люблю малювати квіти, і саме ті, які ростуть у мами. Майже всі картини я пишу з натури. На виставці, приміщення для якої люб'язно надав ЦКМ КПІ ім. Ігоря Сікорського, представлено 80 картин, серед яких є роботи моїх учнів.

Розмаїття квітів і яскравих пейзажів у картинах підтверджують слова Юлії про її схильність до зображення квітів, чарівних барв природи. Її роботи проникнуті світлим настроєм, гармонійністю і поетичністю.

Дата події