З 10 до 23 червня в Інституті енергозбереження та енергоменеджменту КПІ ім. Ігоря Сікорського пройшла Перша міжнародна освітньо-практична літня школа англомовного викладання за темою «Інноваційні сталі енергетичні системи та енергоефективний розвиток».

Міжнародна освітньо-практична літня школа англомовного викладання проводиться в рамках проєкту «Норвезько–Українське співробітництво з освіти, заснованого на наукових дослідженнях у сфері інноваційних, сталих та енергоефективних систем», який спільно виконують КПІ ім. Ігоря Сікорського та Університет Південно-Східної Норвегії. Проєкт фінансується Програмою Євразія Норвезького Агентства з міжнародного співробітництва та підвищення якості вищої освіти (Diku).

Мета проведення Літньої школи – підвищення якості навчання, освітнього та наукового рівня знань студентів, розвитку їх творчого потенціалу, а також зміцнення і розширення зв’язків між вітчизняними та зарубіжними навчальними і науковими закладами.

Учасниками Літньої школи стали 10 студентів Інституту енергозбереження та енергоменеджменту КПІ ім. Ігоря Сікорського. Серед них п’ятеро студентів з України. а також студенти з Республіки Сенегал, Грузії, Лівії, Республіки Ірак. Участь в Літній школі є безкоштовною.

Програму Літньої школи спільно розробили фахівці Інституту енергозбереження та енергоменеджменту та Університету Південно-Східної Норвегії. Її зосереджено на розгляді сучасних завдань, пов’язаних з трансформацію та декарбонізацією енергетичних систем та комплексів, з вивченням методів наукових досліджень, які стосуються сталих енергетичних систем, інновацій в енергетичному секторі та енергетичних ринків. Головними розробниками програми Літньої школи від КПІ ім. Ігоря Сікорського є директор ІЕЕ Сергій Денисюк, доценти кафедри електропостачання ІЕЕ Галина Стрелкова та Мирослав Стрелков. Від Університету Південно-Східної Норвегії – професор Карлос Пфайфер та доцент Алі Гадері.

Упродовж проведення Літньої школи студенти вивчали такі теми:
– «Сталі енергетичні системи та енергоефективний розвиток» (Сергій Денисюк, д.т.н., професор, директор ІЕЕ ).
– «Інновації в енергетичному секторі» (Галина Стрелкова, к.ф.-м.н., доцент кафедри електропостачання ІЕЕ ).
– «Енергетичні ринки та енергетичні системи» (Мирослав Стрелков, к.т.н., с.н.с., доцент кафедри електропостачання ІЕЕ).
– «Прогнозування та моделювання» (Галина Стрелкова, к.ф.-м.н., доцент кафедри електропостачання ІЕЕ).
– «Байєсівський статистичний висновок» (Алі Гадері, доцент Університету Південно-Східної Норвегії).
– «Методологія оптимізації систем» (Карлос Пфайфер, професор Університету Південно-Східної Норвегії).

Після проходження Міжнародної освітньо-практичної літної школи «Інноваційні сталі енергетичні системи та енергоефективний розвиток» студенти отримали англомовний сертифікат, засвідчений з боку обох університетів.

На фото: організатори та учасники Літньої школи у день початку її роботи

Дата події