6 травня в Центрі культури і мистецтв КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулося офіційне закриття Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів -членів МАН України. До призерів, як завжди, потрапили ті, що виконали свої дослідження на базі нашого університету. Всі вони – учні Політехнічного ліцею НТУУ "КПІ".

"Золоті" нагороди отримали одинадцятикласники Михайло Комашня (тема дослідження "Використання заміщених діамондоїдів в розробці селективних інгібіторів ензимів ендоканабіноїдної системи", науковий керівник – доцент кафедри органічної хімії та технології органічних речовин ХТФ к.х.н. Ігор Левандовський) та Данило Коваленко ("Утилізація відпрацьованих шин кріоакустичним методом", науковий керівник – завідувач УНЛКТ ФМФ к.т.н Олег Козленко).

"Срібні" нагороди отримали десятикласниця Єлизавета Столярчук ("Переробка органічних та неорганічних відходів за допомогою сонячної енергії", науковий керівник – завідувач УНЛКТ ФМФ к.т.н Олег Козленко) та Артем Денисюк ("Встановлення автономних джерел енергії як спосіб зменшення енерговитрат в метро", науковий керівник – професор кафедри хімічного, полімерного та силікатного машинобудування ІХФ д.т.н., проф. Ігор Мікульонок).

Вітаємо наших переможців і призерів та їхніх наукових керівників! Щира подяка вчителям та батькам за підтримку молоді, без якої переможного результату могло не бути!

Ольга Качоровська, ХТФ

Дата події