17 січня представники департаменту міжнародного співробітництва КПІ ім. Ігоря Сікорського та факультетів, які готують фахівців для енергетичної галузі, зустрілися професором факультету енергетики та аерокосмічних технологій Варшавської політехніки Конрадом Швірські.

Професор Швірські привіз низку пропозицій щодо розширення співпраці між КПІ ім. Ігоря Сікорського та Варшавською політехнікою у рамках чинної угоди про їхню співпрацю й залучення науковців, викладачів і студентів обох університетів до участі в спільних проектах.

Участь в обговоренні пропозицій взяли проректор з міжнародні зв’язків, член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, заступник керівника ДМС (міжнародні проекти і інформаційний супровід міжнародної діяльності) Сергій Шукаєв, директор Інституту енергозбереження та енегроменеджменту Сергій Денисюк, декан факультету електроенерготехніки та автоматики Олександр Яндульський, декан теплоенергетичного факультету Євген Письменний та інші.

Одним із важливих напрямів співпраці університетів у 2019 році має стати співпраця в підготовці майбутніх енергетиків, інженерів для роботи в авіабудуванні та фахівців з космічних технологій. Особливо цікавими для польських колег є програми київських політехніків з підготовки спеціалістів для атомної енергетики (в тому числі й тих, хто спеціалізуватиметься на забезпеченні ядерної безпеки), а також тих, хто працюватиме в царині відновлювальної енергетики. У свою чергу, дослідники і викладачі Варшавської політехніки можуть надати допомогу в питаннях розробки й читання курсів з лібералізації енергетичного ринку, а також з функціонування європейських енергетичних ринків. Варто додати, що професор Конрад Швірські є одним із визнаних експертів у цій галузі, якого нині залучено до консультування Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Порушувалися під час зустрічі й питання співробітництва науковців у проектах найбільшої програми Європейського Союзу у сфері досліджень та інновацій «ГОРИЗОНТ 2020», а також у проектах за кошти програми МЗС Польщі «Польська поміч для розвитку». Крім того, досягнуто домовленостей про проведення у поточному році спільної студентської наукової конференції.

Дата події