КПІ ім. Ігоря Сікорського та компанія «Аnderson Capital Group» (США) 8 червня уклали Меморандум про співробітництво.

Перед підписанням документу ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський докладно розповів президенту «ACG» Едварду Хакобяну та офіційному представнику компанії в Україні Михайлові Черничуку про інноваційну компоненту в роботі університету та про ключові засади діяльності Інноваційної екосистеми «Sikorsky Challenge» Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Затим відбулося обговорення можливостей, форм і перспектив співпраці, участь у якому взяли проректор університету з перспективного розвитку, голова Вченої ради - науковий керівник Фізико-технічного інституту КПІ ім. Ігоря Сікорського Олексій Новіков, директор Наукового парку «Київська політехніка» Володимир Гнат, заступник директора Фізико-технічного інституту Сергій Смирнов та заступник керівника департаменту міжнародного співробітництва Євген Поліщук.

Після цього Михайло Згуровський та Едвард Хакобян скрепили Меморандум своїми підписами.

«Anderson Capital Group» – це високодиверсифікована компанія, що працює у сфері інвестиційного менеджменту. Вона здійснює управління власними інвестиціями в рамках різних груп активів за рахунок венчурного капіталу і пропонує комплексні інвестиційні рішення для інших інвесторів. Компанія надає своїм клієнтам послуги з управління активами, фінансування та реалізації інноваційних рішень на ранніх стадіях створення компаній, створення та оптимізації програм страхування та з інших питань. Має більш як 30-річний досвід роботи в інвестиційно-банківській галузі. Один із напрямів її діяльності – інвестиційний менеджмент в сфері сучасних технологій, зокрема й у ІТ-галузі.

Отож Меморандум визначає основні принципи співпраці університету та «ACG» у трьох напрямах інформаційних технологій, інформаційної та кібернетичної безпеки. Це науково-технічна та інноваційна діяльність; розширення міжнародного співробітництва, а також підготовка кваліфікованих кадрів для роботи у відповідних галузях. Однією з головних цілей співпраці у рамках Меморандуму сторони визначили створення Міжнародного кіберцентру на базі Фізико-технічного інституту КПІ ім. Ігоря Сікорського. Центр має посісти достойне місце у світовій мережі центрів кібербезпеки і сприяти розвитку наукового потенціалу та зміцненню іміджу КПІ ім. Ігоря Сікорського у світі.

Дата події