Серед студентів-переможців всеукраїнських предметних олімпіад та конкурсів, що крокували площею Знань на День першокурсника, був і шестикурсник ФЕА Андрій Рандюк – здібний перспективний студент кафедри автоматизації електромеханічних систем та електроприводу (АЕМС та ЕП). Набуті завдяки сумлінному навчанню знання і практичні навички він успішно застосовує для підвищення свого наукового рівня. Результати своїх досліджень Андрій представив, зокрема, на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт у галузі "Електротехніка та електромеханіка". Цей конкурс традиційно проходить у м. Каменське (колишній Дніпродзержинськ) на базі Дніпровського державного технічного університету. Участь у ньому беруть студенти всіх курсів з-понад 30 ВНЗ України, які пройшли перший етап конкурсу.

Доповідь Андрія про роботу під назвою "Система векторного керування машиною подвійного живлення в режимі автономного генератора", виконану під керівництвом асистента М.М. Желінського, було заслухано на кафедрі та рекомендовано до подання на секцію "Джерела та споживачі електричної енергії". До участі в конкурсі було рекомендовано ще дві роботи студентів кафедри –  О.О.Бурмельова, Д.В.Калугіна (керівник – д.т.н., проф. О.І.Толочко) та І.М.Геращенка, І.В.Кривошеї (керівник –  к.т.н., доц. С.О.Бур'ян). Куратором поїздки був к.т.н., доц. Сергій Олександрович Бур'ян, який брав участь у роботі конкурсного журі.

Організатори конкурсу влаштували для гостей урочисте відкриття заходу та невеличкий концерт. Усі виступи представників КПІ ім. Ігоря Сікорського були заслухані з цікавістю та увагою. За вердиктом журі, доповідь А.Рандюка визнано кращою (І місце), дві інші поділили друге місце. Нагороджував переможців голова галузевої комісії д.т.н., проф. О.В.Садовой.

Поїздка на конкурс урізноманітнила повсякденне життя студентів отриманням нової інформації, знайомством з новими людьми та дозволила поспілкуватися "науковою" мовою з колегами.

Тож побажаємо студентам-переможцям нових творчих успіхів, Андрію – успішного написання і захисту магістерської дисертації, вступу до аспірантури та подальших наукових здобутків. І хай ця маленька перемога стане початком у низці майбутніх завоювань.

С.О.Бур'ян, к.т.н., доц. кафедри АЕМС та ЕП