У цьому семестрі п'ятикурсник ФЕА з кафедри автоматизації електромеханічних систем та електроприводу (АЕМС-ЕП) Олексій Мельник отримує іменну стипендію ректора НТУУ "КПІ". До майбутньої фахової діяльності юнак крокує зважено і послідовно. Спочатку закінчив Дружківський машинобудівний технікум. Для подальшого навчання обрав КПІ. Нині успішно навчається, займається науковими дослідженнями, є активістом факультету.

На рахунку магістранта – участь у багатьох конференціях та вісім публікацій у фахових виданнях. Сфера наукових інтересів Олексія – силова електроніка, бездротові технології в промисловості та системи керування електродвигунами на базі сучасних мікропроцесорних систем.

Керує науковою роботою магістранта завідувач кафедри АЕМС-ЕП д.т.н., професор С.М.Пересада, в арсеналі якого 187 друкованих праць, з них 150 наукових. Під його керівництвом студент досліджує сучасні системи керування двигунами постійного струму. Такі системи є одним із напрямів досліджень, які проводять викладачі і студенти кафедри АЕМС-ЕП.

У рамках дипломного проекту О.Мельник розробив лабораторну установку для дослідження сучасного електроприводу постійного струму компанії Siemens. Результати роботи є актуальними для подальшого застосування у підготовці фахівців спеціальності "Електромеханічні системи автоматизації та електропривод".

Олексій цікавиться сучасною цифровою та силовою електронікою. За результатами конкурсу був запрошений на ознайомчий тренінг для молодих фахівців, організований американською компанією "Джейбіл" (Jabil), яка входить до трійки провідних світових виробників електроніки, володіє 45 заводами у 20 країнах світу та виробляє пристрої для Apple HP, Thomson, Nokia, Philips.

Як справжній КПІшник, Олексій має активну життєву та громадянську позицію. Ще на другому курсі приєднався до лав активістів студентської ради ФЕА. З того часу став співорганізатором різних студентських заходів. Він один з перших за рейтингом успішності у групі та на кафедрі, входить до десятки кращих на факультеті. Тож призначення іменної стипендії – цілком закономірний результат.

Інф. ФЕА