Пропонуємо розповідь про кращих студентів – стипендіатів ректора з ІХФ.

Яна  МартинюкЯна Мартинюк  – студентка 5-го курсу, магістрант. Дівчину глибоко хвилює стан довкілля і можливості його збереження. Тому й обрала для навчання кафедру екології та технології рослинних полімерів. Під науковим керівництвом завідувача кафедри д.т.н. М.Д.Гомелі вона виконує дослідження, що стосуються вилучення нітратів і фосфатів із природних та стічних вод. На її думку, вирішення питань, пов'язаних з очищенням питної води, є дуже важливим. Крім того, дослідження та аналіз цих проблем є доволі цікавими.

У вільний від навчання час Яна займається спортом, полюбляє читати, особливо новинки сучасних авторів. Із задоволенням спілкується з друзями, разом відпочивають та розважаються. "Як не дивно, – посміхається студентка, – вишиваю бісером. Люблю дарувати рідним та друзям дрібнички, зроблені власноруч. Іноді створюю картини, іменні ікони, в які вкладаю душу і серце".

Дівчині приємно отримати винагороду у вигляді іменної стипендії. "Я впевнилася, що всі старання мої та моїх викладачів пройшли не марно. Дуже хочу подякувати своєму науковому керівнику М.Д.Гомелі та викладачам і наставникам В.М.Радовенчику, О.І.Іваненко, Я.В.Радовенчику за велику співпрацю, підтримку, надання професійних знань. Проведена величезна робота, і в результаті хочеться сказати, що наші викладачі є кращими фахівцями в галузі екології та охорони навколишнього середовища".

Колегам та майбутнім стипендіатам Яна бажає успіхів у навчанні, витримки та досягнення поставлених цілей. Щоб двері у майбутнє були широко відкритими, а на шляху до мети горіло зелене світло.

Любов КондрашоваП'ятикурсницю Любов Кондрашову  КПІшному загалу  представляти не потрібно.  Її добре знають як "Міс факультету 2015" й учасницю конкурсу "Королева КПІ 2015". Та претендентка на "королівські" лаври ще й гарно навчається, веде серйозну наукову роботу.  Під керівництвом Я.В.Радовенчика – к.т.н., ст. викладача  кафедри екології та технології рослинних полімерів, студентка  досліджує процеси зниження вмісту заліза в природних і питних водах.

Люба говорить: "З кожним днем твердішає моя життєва позиція: "Прямуй за успіхом, який стане твоєю долею!" КПІ надає широкі можливості для розвитку, самовдосконалення, виявлення своїх амбіцій та реалізації поставлених цілей. Тож студентським життям волію насолодитися сповна. Я отримала незабутні емоції та враження від участі у "Міс факультету 2015" та "Королева КПІ 2015", що відкрили в мені творчу особистість".

У вільний час дівчина займається спортом, захоплюється моделюванням, цікавиться fashion індустрією, відвідує виставки та проводить час з рідними і близькими.

"Відзнака ректора КПІ – це результат моїх старань і колективного сприяння  викладачів, – упевнена студентка. – Адже  допомога, підтримка та похвала наставників спонукають до подальших звершень".

Юлія Герасименко Юлія Герасименко навчається в магістратурі на кафедрі хімічного, полімерного і силікатного машинобудування. Має глибокі знання та цікавиться науковими дослідженнями. Під керівництвом к.т.н., доц. О.Л.Сокольського працює над удосконаленням процесу зварювання при виробництві гнучкої упаковки. Брала участь у міжнародних та всеукраїнських наукових конференціях. Посіла друге місце у Всеукраїнській студентській олімпіаді "Механотроніка в машинобудуванні". Має публікації у фахових журналах. Любить відвідувати тематичні виставки та форуми, пов'язані з майбутнім фахом.

Знаходить час для громадської роботи: бере активну участь у студентському житті факультету, є старостою академічної групи.

"Своїми здобутками в навчанні я зобов'язана викладачам нашої кафедри, – говорить студентка. – Вони передають нам свої знання і досвід. Завдяки їм наука розкрилася переді мною як дуже цікавий і захоплюючий світ. Студентські роки навчили мене творчо мислити і створювати щось нове".

Юлія товариська особистість. Їй подобається знайомитися з новими людьми, спілкуватися у великій компанії. Адже КПІшна атмосфера надихає на творчі звершення.

Сергій Турко Сергій Турко навчається в магістратурі на кафедрі машин та апаратів хімічних і нафтопереробних виробництв. Тут давно  й успішно займаються створенням мінеральних добрив. Тож під керівництвом завідувача кафедри д.т.н. Я.М.Корнієнка студент працює над процесом гранулоутворення органо-мінеральних добрив, модифікованих соняшниковою золою, а саме розробленням та вдосконаленням процесу одержання гранульованого нітрату-сульфату амонію, що дозволяє отримувати комплексні гранульовані азотно-сірковмісні добрива з пошаровою структурою, які містять домішки розкислюючих компонентів і гумінових речовин.

"Отримання стипендії ректора є однією з моїх перемог завдяки плідній праці в нашій нелегкій справі, – розмірковує хлопець. – Проте такого результату я б не досягнув без підтримки викладачів кафедри машин та апаратів хімічних і нафтопереробних виробництв, які надихають, зацікавлюють, спонукають та направляють до досягнення нових обріїв у житті та професійній діяльності".

Попри інтенсивний графік навчання, Сергій завжди намагається знаходити час для відпочинку, полюбляє займатися різними видами спорту, особливо атлетизмом, яким захопився саме в КПІ. Також любить риболовлю, читати книжки, кататися на велосипеді та просто відпочивати з друзями.

Інф. ІХФ