8 квітня 2014 р. на факультеті лінгвістики було проведено ХІI Міжнародну студентську науково-практичну конференцію "Innovations in Science and Technology" ("Наука та техніка: інноваційні тенденції"). З огляду на складність економічної та політичної ситуації в Україні тема конференції є надзвичайно актуальною. Адже впровадження інновацій у науці та техніці є вагомим елементом економіки країни і перспективним шляхом розвитку молодих спеціалістів, особливо за умов інтеграції України в ЄС.

Цього року кількість учасників конференції склала 130 осіб. Окрім студентів Київського політеху,  участь у ній взяли студенти Київського національного авіаційного та Дніпропетровського національного гірничого університетів, а також студенти ВНЗ Німеччини (Goethe University Frankfurt am Main), Польщі  (Adam Mickiewicz University)  та Словаччини (University of Presov).

У рамках конференції традиційно відбувся семінар "Mastering the Art of Presentation", проведений викладачем КАМТС №2 О.І.Назаренко. Його метою було надання студентам допомоги у створенні презентацій для виступу на Міжнародній студентській науково-практичній конференції "Innovations in Science and Technology". У  зв'язку з нестабільною політичною ситуацією, конференція  відбувалася лише у формі засідання наукових секцій без проведення пленарного засідання.  Проте це не завадило молодим науковцям ознайомитися з найсвіжішими технологічними новинками сучасності. Працювало 5 секцій: "Інновації в інженерії", "Сучасні інформаційні технології", "Електроніка", "Природничі науки" та "Суспільні науки". Бажання виступити на секційних засіданнях виявило 28 учасників.

Головною темою обговорення стало використання новітніх технологій для людей з фізичними вадами. Великий інтерес викликали нові можливості вже відомого 3D принтера, віртуальної реальності та останні впровадження з розвитку штучного інтелекту. Кожен учасник говорив про своє бачення існуючих проблем та пропонував ідеї їх подальшого попередження. З найкращими презентаціями своїх робіт вітаємо студентів Романа Мельника (ТЕФ), Наталію Батяхіну та Анатолія Секеру (НАУ), Гліба Мойсеєнка та Євгена Кривоногова (ММІ), Ольгу Сулему (ФПМ), Антона Черняхіна (ІТС) та Артура Дзідзоєва (ФІОТ).

ХІІ Міжнародна студентська науково-практична конференція "Innovations in Science and Technology" допомогла представити нові продукти у сфері науки та техніки, висвітливши погляди молодих фахівців. За результатами роботи було опубліковано збірник матеріалів тез та доповідей учасників конференції.

Анна Циркаль

Дата події