Старожили ще пам'ятають, що колись хіміко-технологічний називали факультетом наречених і бажали випускницям спочатку заміжжя, а вже потім професійної реалізації. Нинішні "хімічки" – освічені та амбітні. З'явилися нові напрями підготовки, нові сфери застосування знань, та й можливості для академічних обмінів і стажувань  вельми перспективні. Тож представниці прекрасної статі мають багато шансів реалізувати свій творчий потенціал.

Магістрантка Олена Курпієва – фахівець з хімічної технології органічних речовин. До Київської політехніки прийшла 2008-го. У навчанні вирізняється старанністю, наполегливістю та допитливістю, є успішною та відповідальною студенткою, активною учасницею наукового та громадського життя факультету й університету. Середній бал успішності 5,0. Починаючи з першого курсу активно займається науковою діяльністю: досліджує методи синтезу b-аміноспиртів з адамантильним і діамантильним замісниками. Брала участь у програмі обміну студентів, проходила практику в Німеччині та Норвегії. У вільний час полюбляє читати книги та фотографувати цікаві моменти з життя.

Перелік конференцій, у яких студентка взяла участь лише за останні два роки, свідчить про результативність та затребуваність її наукових напрацювань: XIII та ХІV наукові конференції "Львівські хімічні читання" (2011, 2013), ІІ Міжнародна конференція молодих учених "ССТ – 2011", XIII та ХIV Всеукраїнські конференції з міжнародною участю студентів та аспірантів "Сучасні проблеми хімії" (2012, 2013), ХІ Міжнародна науково-практична конференція "Науково-технічний розвиток: економіка, технології, управління" (2012), ХIV та ХV конференції молодих учених і студентів-хіміків південного регіону України з міжнародною участю (2012, 2013), IV Міжнародна конференція студентів, аспірантів та молодих учених з хімії та хімічної технології (2012) та ін.

За інф. ХТФ