Настя МішураЦе тепер шестикурсниця кафедри органічної хімії Настя Мішура впевнена, що знайшла в КПІ справу свого життя. А школяркою, навчаючись у класі з поглибленим викладанням фізики та математики, довго вагалася – чому надати перевагу. Завжди спортивна і підтягнута, Настя була гордістю школи – по-перше, кандидат в майстри спорту з бігу, бронзова призерка відкритого чемпіонату України з бігу на 10 км. По-друге, незмінний призер районних олімпіад з географії, біології, хімії. Тож вибір ВНЗ став наче відправною точкою, від якої життя студентки покотилося рейками пізнання нового та наукового пошуку про незвідане… в царині хімії.

На сьогодні магістрантка успішно досліджує каркасні сполуки та їх похідні, має публікації за цією темою, нещодавно представляла результати своєї роботи на ХХІІ Всеукраїнській конференції з органічної хімії. За успіхи в навчанні та науковій роботі А.Мішуру удостоєно стипендії імені М.І.Коновалова. Дівчина вважає, що це дуже почесно і відповідально – отримувати саме цю іменну винагороду, адже М.І.Коновалов (1858-1906) – д.х.н., проф., перший декан хімічного відділення КПІ. 

Богдан КурпільБогдан Курпіль – студент 6-го курсу – теж вихованець кафедри органічної хімії і теж отримує стипендію імені М.І.Коновалова. До КПІ Богдан прийшов, маючи за плечима досвід участі та перемог у районних олімпіадах з біології, хімії, фізики, математики, конкурсі наукових робіт Малої академії наук України. 

Калуська гімназія (клас з поглибленим вивченням математики), виряджаючи свого випускника у світ широкий, відзначила його старанність та успішність золотою медаллю.  І дотепер пишається своїм вихованцем.

Нині Б.Курпіль успішно навчається, займається науковими дослідженнями в галузі хімії біологічноактивних сполук. Роботи виконуються в Інституті органічної хімії НАН України.

Світлана ПагерСвітлана Пагер – вихованка кафедри технології електрохімічних виробництв – отримує стипендію імені академіка НАН України О.В.Городиського. Про себе розповідає легко й охоче: «Навчатись я любила завжди. У школі в мене були гарні оцінки з усіх предметів, але математика  приваблювала найбільше. Я першою розв’язувала задачі в класі, також цікавилася природничими науками». Після сьомого класу дівчина вступила до Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ» (хіміко-екологічний напрям), після його закінчення – до Київської політехніки.

Починаючи з третього курсу С.Пагер займається науковими дослідженнями, що стосуються захисту від корозії теплообмінного обладнання, бере участь у фахових наукових конференціях тощо.

Світлана отримує задоволення від навчання, цікавиться всім новим і не збирається зупинятися на досягнутому. А ще знаходить час на заняття бальними танцями, кулінарні витребеньки та маленькі креативні дрібнички, які дарує друзям.

Олена МітленкоРозповідає Олена Мітленко: «Дорогу здолає той, хто йде», – кажуть у народі, тому вступаючи на хіміко-технологічний факультет, я погано уявляла, яким буде моє подальше життя. Але знала точно, що працювати доведеться не покладаючи рук».

Дівчину швидко полонила, захопила атмосфера ХТФ, довгі коридори улюбленого хімкорпусу, неординарні викладачі. Після першого курсу вона зрозуміла, що не помилилась, обравши хімтех, і на питання однокласників: «А ким ти будеш?» з гордістю відповідала – інженером.

Зацікавленість науковими дослідженнями почалася з повсякденної роботи в лабораторії, синтезів, статей, усвідомлення завдань, які необхідно вирішити хіміку-синтетику. На кафедрі органічної хімії та технології органічних речовин, де навчається студентка, довгий час займається каркасними сполуками, що використовуються для лікування вірусних захворювань, хвороб нервової системи тощо. Тож є до чого докласти своїх знань та вмінь.

«А фінансове стимулювання, а саме отримання стипендії ім. М.І.Коновалова,  в даному контексті відіграє не останню роль», – вважає Олена. Вона вдячна колегам, наставникам, друзям – усім, хто допомагає, надихає і підтримує молодого дослідника.

Юлія МірошниченкоЗнайомтесь – Юлія Мірошниченко. Активна і наполеглива, цілеспрямована та справедлива, завзята і весела, креативна і  творча, серйозна, романтична і просто чарівна дівчина.

Магістр хіміко-технологічного факультету, відмінниця, отримує стипендію імені Л.І.Антропова – це теж про неї. Активна учасниця конференцій з питань електрохімії. Автор наукових статей, присвячених питанням електрохімічних газових сенсорів амперометричного типу, адже саме вони є об’єктом дослідження та наполегливої роботи останні 4 роки. Юлія є співробітником наукової лабораторії сенсорної групи кафедри технології електрохімічних виробництв ХТФ, займається науковою роботою, спрямованою на покращення характеристик сенсора сірководню. Дівчина не має наміру зупинятися на досягнутому, а тому є слухачем курсів кандидатського мінімуму. «Вважаю, що інженер-технолог, котрий з економічними показниками на «ти», може вивести товар на ринок, зробити його конкурентоспроможним – цінний спеціаліст», – розмірковує студентка. Тож нині вона здобуває звання бакалавра на ФММ за спеціальністю «Промисловий маркетинг».

Незважаючи на щільний робочий графік, Юлія знаходить час для веселощів, мандрівок, посиденьок з друзями, походів до театрів та в кіно. У майбутньому вона бачить себе самодостатньою жінкою, чия робота є корисною і затребуваною, а також щасливою у родинному колі.

За інформацією ХТФ