У Військовому двічі орденів Червоного Прапора інституті телекомунікацій та інформатизації НТУУ “КПІ”, яким керує доктор технічних наук, професор, заслужений працівник освіти України генерал-майор А.І. Міночкін, 13 лютого 2010 року відбувся другий випуск офіцерів за освітньо-кваліфікаційним рівнем “магістр”.

Більшість з 19 цьогорічних магістрів ВІТІ – призери і лауреати різноманітних наукових конкурсів, стипендіати Верховної Ради України, ВАТ “Укртелеком” тощо. Їхні магістерські роботи зібрали майже всі призові місця на внутрішньому інститутському конкурсі, були відзначені під час наукових конференцій, семінарів. Як приклад, магістерська робота лейтенанта Михайла Бугери зайняла перше місце на Всеукраїнському конкурсі магістерських робіт у Вінниці. Лейтенант Владислав Солодовник опрацював спосіб підвищення ефективності функціонування телекомунікаційних мереж військового призначення, який уже довів свою ефективність на практиці, а лейтенант Михайло Циванюк підготував унікальну наукову роботу, присвячену інформаційним війнам і протистоянню в кібернетичному просторі.

Випускників ВІТІ НТУУ “КПІ” можна зустріти в кожному виді Збройних сил України та інших силових структурах, особливо в тих частинах та підрозділах, де бойова діяльність пов’язана із застосуванням складних систем та комплексів військового зв’язку, інформаційних управляючих систем та технологій спеціального призначення, організацією безпеки інформації в спеціальних інформаційних системах. Вони будуть забезпечувати захист інформаційної інфраструктури держави (автоматизованих систем, інформаційно-телекомунікаційних систем та мереж, інформаційних ресурсів тощо) від негативного впливу супротивника, займатимуться плануванням й реалізацією спеціальних операцій у кібернетичному просторі для досягнення інформаційної переваги над противником. Випускники інституту отримують необхідні фундаментальні знання для проведення теоретичних досліджень у галузі захисту інформації, розробки інтегрованих стратегій захисту інформаційних систем та мереж, розробки технічних та криптографічних методів захисту інформації та реалізації на їх основі програмних і програмно-апаратних засобів захисту інформації.

П’ять з половиною років  навчання для випускників ВІТІ НТУУ “КПІ” є невичерпним джерелом отримання високоякісних знань. Випускники отримали змогу у військах обіймати науково-педагогічні посади і гідно продовжуватимуть справу героїв-зв’язківців, захищаючи Вітчизну.

О.Є. Петровський, заступник начальника інституту з виховної роботи, підполковник

Дата події