У смартшелтері Науково-технічної бібліотеки університету впродовж 19 та 20 березня пройшов перший шаховий  чемпіонат професорсько-викладацького складу і  працівників столичних ЗВО. Організаторами підготовки та проведення шахового турніру  виступили Київське міське відділення (філія) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, Федерація шахів Києва та головна суддівська колегія змагань.

Для проведення подібних заходів приміщення смартшелтеру виявилося дуже зручним: багато місця, гарне освітлення, вентиляція,  наявність фудзони, можливості для комунікацій тощо. Власне і споруджували його не лише як укриття на час повітряних тривог, але й простір для різноманітних заходів і видів роботи, що в умовах російської агресії є дуже важливим.

Турнір розпочався з командних змагань зі швидких шахів (rapid), на які були заявлені колективи від КПІ ім. Ігоря Сікорського, Національного університету біоресурсів і природокористування (НУБіП), Національної академії Служби безпеки України (НА СБУ), Національного транспортного університету (НТУ), Таврійського  національного університету ім. В.І. Вернадського (ТНУ), ПВНЗ "Європейський університет" (ЄУ), Київського університету будівництва і архітектури (КНУБА), Державного університету інформаційно-комунікаційних технологій (ДУІКТ). Найкращий результат – у команди КПІ, друге місце зайняли шахісти з НУБіП, треті призери – команда НА СБУ.

В особистих змаганнях, які проходили на другий день,  у програмі  бліц в категорії  "Жінки" перше місце виборола фахівець бібліотеки КПІ Віра Шпота. У категорії "Ректори (президенти), проректори" переміг Володимир Кузьменкоз НА СБУ. Переможець в категорії "Професори та доктори наук"Юрій Пепа з ДУІКТ. Переможець в категорії "Доценти та кандидати наук"Сергій Ставрояніз КНУБА. Першим у категорії "Інші працівники та співробітники" став Іван Захарчук з НУБіП. До речі, шахісти з КПІ здобули і два других місця – професор Володимир Кабанячийз НН ІАТ у категорії "Професори та доктори наук" і доцент НН ІТС Андрій Астраханцев – у категорії "Доценти та кандидати наук".

У загальному заліку перше місце у НУБіП, другими стали шахісти КПІ ім. Ігоря Сікорського, третіми – НА СБУ.

Начальник Київського відділення КФВС МОН вручив подяку ректору КПІ ім. Ігоря Сікорського Михайлу Згуровському за вагомий особистий внесок у розвиток шахового мистецтва серед студентської молоді і професорсько-викладацького складу ЗВО міста Києва.

 Володимир Школьний

Наші КПІшники вкотре перемагають, цього разу — у шахах.

У смартукритті CLUST SPACE відбувся перший чемпіонат з шахів серед працівників столичних ЗВО.

З-поміж восьми університетських команд наші політехніки вибороли першість і в одиничних, і в командних змаганнях.

💥💥💥

Усіх охочих запрошують долучитися до першого чемпіонату серед працівників столичних ЗВО. Особисто-командні змагання пройдуть у п’яти категоріях:

🔹 Жінки
🔹 Ректори (президенти), проректори
🔹 Професори й доктори наук
🔹 Доценти й кандидати наук
🔹 Інші працівники та співробітники

У кожній категорії можна заявити до трьох осіб. Мінімальна кількість учасників від команди — четверо.

⏰️️️ Коли: 19–20 березня
📌 Де: Бібліотека КПІ, простір Smart Shelter CLUST

19 березня — командні змагання. Швидка гра (рапід). Проводяться за швейцарською системою у 7–9 турів із контролем часу по 10 хвилин на партію кожному з учасників. Початок о 15:30.

20 березня — особисті змагання (бліц). Проводяться за швейцарською системою у 7–11 турів із контролем часу по 3 хвилини + 2 секунди на кожен хід, починаючи з першого кожному з учасників. Початок о 15:30.

📝️️️️️ Попередні заявки на участь у змаганнях приймають до 10 березня на електронну адресу kmufvs@ukr.net

☎️ З організаційних питань звертайтеся за телефоном: (097) 433 2890

📋️️️️️ Регламент проведення чемпіонату — за посиланням.

https://drive.google.com/file/d/1Ucmfbu97mhuJSY9fOaQB89ilyvLyjsfW/view?…

Дата події