Зі 125-річчям університету колектив Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" особисто привітав Президент України Володимир Зеленський. Він також ознайомився з розробками київських політехніків і поспілкувався зі студентами, викладачами та науковцями університету.

"Національний технічний університет добре відомий у світі й має славу в різних країнах, чиї люди навчалися тут. А головне – університет здобув те, що зараз так важливо для всіх українців, – довіру. Університет здобув довіру. І це заслужена довіра. Бо університет справді міцний. Я дякую вам, що ви підтримуєте міцність і славу Київської політехніки!", – так розпочав Президент держави свій виступ у залі засідань Вченої ради.

Глава нашої держави говорив про важливість знань, освіченості й компетентності в мирні і, особливо, у воєнні часи; про нові технології, що реально посилюють спроможності держави для свого захисту та її обороноздатність, і, в кінцевому підсумку, наближають українську перемогу; про те, як Україна стає сильнішою разом з українською освітою, та про інші важливі для вітчизняної науково-освітньої галузі речі.

"Освіта має велике значення. І коли це так для нас, Україна матиме велике значення. Для всіх у світі. Я бажаю дуже плідного нового навчального року і якнайшвидшої перемоги нам усім!" – такими словами завершив своє звернення до політехніків і, безумовно, до всіх науковців і освітян країни, Володимир Зеленський.

Під час спілкування з київськими політехніками Президент наголосив на важливості подальшого розвитку цифрових технологій і зауважив: дуже важливо, що держава почала розвивати співпрацю з ІТ-сектором іще до початку повномасштабного вторгнення росії. Це, на його переконання, допомогло захистити наші інституції від ворожих кібератак та активізувати роботу над новітніми зразками озброєння, ракет, дронів тощо. Він також зазначив, що креативність, інтелект і пам'ять треба постійно тренувати, і важливо не втратити набутий освітній досвід. Тож слід підтримувати конкурентоспроможність наших вишів у світі.

"Найголовніше – це дати можливість розвиватися науці при університетах. Щоб людина не хотіла змінювати професію, щоб науковці були залучені. І якщо вони хочуть щось розвивати, вони повинні мати цю змогу тут. Має бути й державне замовлення, і бізнес має бути зацікавлений у таких фахівцях", – впевнений Президент.

На завершення зустрічі ректор КПІ ім.Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський на згадку про зустріч вручив Главі держави два офорти заслуженого художника України Володимира Іванова-Ахметова з портретами колишніх студентів КПІ Сергія Корольова та Ігоря Сікорського, а також ошатне видання про історію, сьогодення та перспективи КПІ, підготовлене до 125-річчя університету.

Дмитро Стефанович

Володимир Зеленський сьогодні особисто привітав київських політехніків зі 125-річчям університету. Глава держави ознайомився з розробками КПІшників і поспілкувався зі студентами.

Володимир Зеленський наголосив: технології та знання наближають Україну до Перемоги та побажав плідного нового навчального року та якнайшвидшої перемоги нам усім!

Дата події