● Науковці Університету Шеффілду та КПІ ім. Ігоря Сікорського запустили нову акселераційну програму, щоб надати українським стартапам доступ до менторства, навчання та фінансування, необхідних для досягнення ними успіху.
● Програма допоможе Україні відновити підприємницьку екосистему, що є вирішальним елементом у відновленні країни після війни.
● Ініціатива "Відбудуємо краще" допоможе Україні розвивати стартапи у ключових для відновлення галузях, таких як інфраструктура, промислові хайтек, енергетика, інженерія та медичні технології.

Цього тижня (19 квітня 2023 р.) було запущено нову акселераційну програму для підтримки українських стартапів та допомоги у відновленні підприємницької екосистеми країни, що є важливим кроком у відновленні України після війни.

Ініціатива "Відбудуємо краще", спільно розроблена дослідниками Школи менеджменту Університету Шеффілду та КПІ ім. Ігоря Сікорського, надає українським стартапам менторинг, навчання та доступ до можливостей фінансування, які їм потрібні для успіху.

Дослідники програми переконані, що відбудова підприємницької екосистеми України є важливою для допомоги країні у післявоєнному відновленні.

Ініціатива допоможе Україні зростити стартап-компанії та сприяти інноваціям у тих галузях, які є ключовими для відновлення, таких як інфраструктура, промисловий хайтек, енергетика, біомедична інженерія.

Програма акселератора складатиметься з трьох етапів: відбір та навчання стартапів англійською та українською мовами, етапу інкубації та менторства, а також заключного етапу, під час якого українські стартапи відвідають Шеффілд для пітчингу власних проєктів перед інвесторами.

Як і до війни, КПІ ім. Ігоря Сікорського, один з найстаріших, найбільших і найпрестижніших університетів України, є рушійною силою багатьох успішних стартапів та інноваційних програм. Сьогодні університет продовжує підтримувати розвиток нових технологій та вирішувати наукові проблеми в різних галузях.

Шеффілд та КПІ стали офіційно твінінг партнерами року в рамках кампанії #TwinForHope, в якій університети з усієї Великої Британії увійшли у твінінг партнерства зі своїми українськими колегами у відповідь на російське вторгнення. З того часу обидві установи започаткували широкий спектр викладацьких, дослідницьких та практичних ініціатив, спрямованих на підтримку КПІ ім. Ігоря Сікорського під час війни. Однак дискусії між двома університетами визначили післявоєнну відбудову як ключову сферу співпраці.

«Ми в Шеффілді дуже раді можливості продовжити нашу співпрацю з КПІ ім. Ігоря Сікорського. Цей проект відіграватиме життєво важливу роль у підтримці України в критичний момент її історії та спиратиметься на досвід обох інституцій у сприянні розвитку підприємництва та створенні нових венчурних підприємств. Ми з нетерпінням чекаємо на співпрацю з командою Сікорські Челлендж та на змогу підтримати українську підприємницьку екосистему», - прокоментувала професорка Ваня Сена, завідувачка кафедри Підприємництва та підприємств Університету Шеффілду.

До війни КПІ вже мав значний досвід у розвитку підприємництва та інновацій. Університет є ініціатором та координатором Всеукраїнської інноваційної екосистеми Sikorsky Challenge Ukraine (SCU), яка об'єднала 25 університетів з усієї країни, а також 12 міських та 5 регіональних інноваційних кластерів.

Платформа SCU - це віртуальне середовище, де різні гравці української підприємницької екосистеми можуть працювати разом, щоб підтримати створення швидкозростаючих підприємств в країні. КПІ ім. Ігоря Сікорського має намір розвивати платформу й надалі та використовувати її для реалізації акселераційної програми, розробленої спільно з Університетом Шеффілду.

Інна Малюкова, керівник Всеукраїнської інноваційної екосистеми «Sikorsky Challenge Ukraine» зазначила:
«Головною метою SCU є інноваційна трансформація та післявоєнна відбудова України. Університет Шеффілду також переслідує цю мету і надихає на плідну співпрацю. Варто зазначити, що під час підготовки проекту, коли ми порівнювали наші методології та освітні програми, виявилося, що вони мають багато спільного. Це свідчить про те, що ми поділяємо схожі погляди та маємо спільне розуміння цілей і результатів цього проекту.

Ми переконані, що наша співпраця не завершиться після цього проекту, а дасть поштовх для масштабування та розвитку. У майбутньому ми будемо сприяти реалізації спільних інноваційних проектів. Крім того, ми сподіваємося, що Університет Шеффілду та спільно підготовлені проєкти візьмуть участь у нашому щорічному Фестивалі інновацій «Sikorsky Challenge». Завдяки ефективній співпраці ми будемо спільно готувати та вести команди стартап-проектів до успіху.»

Як і КПІ ім. Ігоря Сікорського, Університет Шеффілду має чудовий послужний список трансляційних досліджень, спрямованих на перетворення результатів фундаментальних досліджень у результати, які безпосередньо приносять користь суспільству. У Шеффілді діє високоякісний процес комерціалізації, який став основою успішної капіталізації Northern Gritstone – нової венчурної компанії, створеної для прискорення комерціалізації університетських розробок і стартапів на півночі Англії.

Університет Шеффілду має один з найбільших доходів від ліцензій на використання прав інтелектуальної власності серед університетів Великої Британії, а за результатами останнього дослідження Knowledge Exchange Framework – оцінки того, як англійські університети працюють з бізнесом та зовнішніми партнерами – Шеффілд увійшов до числа 20 відсотків найкращих університетів у сфері інтелектуальної власності та комерціалізації.

Шеффілд є активним учасником програми Enactus , глобальної програми, що пропонує студентам можливість вдосконалити свої підприємницькі навички. В університеті діє програма Entrepreneurs in Residence, в рамках якої підприємці працюють зі співробітниками та студентами над комерціалізацією їхніх досліджень. Нарешті, Шеффілд був визнаний найкращим містом для започаткування бізнесу у 2022 році згідно з Індексом міст для стартапів (Start-up Cities Index).

Інформаційна довідка

Контакт для ЗМІ: Шон Бартон (Sean Barton), спеціаліст зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ Університету Шеффілду, 07808 890095 або на пошту s.barton@sheffield.ac.uk

Університет Шеффілду

Університет Шеффілду є провідним університетом Групи Рассела з репутацією світового класу. У Шеффілді навчається понад 30 000 студентів зі 150 країн світу. У дійсно глобальній спільноті вони навчаються пліч-о-пліч із понад 1500 провідними вченими світу.

Дослідження Університету Шеффілда, що впливають на світ, забезпечують його високоякісну освіту. Студенти навчаються на передовому рівні відкриттів від дослідників, які працюють над глобальними проблемами сьогодення.

Натхненні видатними людьми, співробітники та студенти прагнуть змінювати світ на краще, використовуючи енергію та впровадження ідей і знань.

Від першого задокументованого застосування пеніциліну в 1930 році до створення найбільшого в Європі науково-дослідного виробничого кластеру – винахідницький дух Шеффілду та високоякісне дослідницьке середовище вирізняють його з-поміж інших міст.

Нинішніми науковими партнерами є Boeing, Rolls-Royce, Unilever, AstraZeneca, GlaxoSmithKline, Siemens і Airbus, а також багато урядових установ і благодійних фондів.

Студентське самоврядування Шеффілду п'ять років поспіль отримує нагороду Whatuni Student Choice Award як найкраще Студентське об’єднання. Студенти можуть обирати з 350 товариств і клубів або приєднатися до більш ніж 2000 волонтерів.

Понад 300 000 випускників Шеффілду з 205 різних країн мають вагомий вплив у всьому світі, а серед колишніх співробітників і студентів – шість лауреатів Нобелівської премії.

Щоб дізнатися більше, відвідайте: www.sheffield.ac.uk

Посилання на реєстрацію у спільній стартап-школі за посиланням: http://psce.pw/sheffield-kpi

Контактні особи:
Людмила Русіна, координатор міжнародних проєктів Сікорські Челлендж
e-mail: li_rus@ukr.net

Сергій Сергієнко, координатор стартап-школи Сікорські Челлендж
e-mail: s.serhiienko@hotmail.com
Telegram: https://t.me/Serhii_Serhiienko

Дата події