Придбали “військові облігації” в “Дії”? Не забудьте задекларувати вашу інвестицію в перемогу України у розділі 7 «Цінні папери» декларації. Перейматися нема чого. Національне агентство допоможе розібратись із особливостями декларування відомостей про ці та інші цінні папери. Процес декларування буде легким із нашою покроковою відео-інструкцією заповнення цього розділу.

Які цінні папери підлягають декларуванню?

Якими є правила зазначення вартості цінних паперів? Що робити, коли номінальна вартість цінного паперу не визначена?

Як вказувати дату набуття права на цінні папери одного емітента, право власності на які набуто внаслідок кількох правочинів?

Як декларувати акції, продані за процедурою примусового викупу акцій (squeeze out)?

Важливо! У декларації вказується номінальна вартість одного цінного паперу, а не загальна вартість усіх цінних паперів. Ціна, за якою придбано цінний папір (наприклад, акцію), не є його номінальною вартістю. Якщо ви є власником акцій, відомості про акціонерне товариство додатково не треба вказувати у розділі 8 “Корпоративні права” декларації, але якщо ви є бенефіціаром цього товариства - треба це вказати у розділі 9 “Юридичні особи, трасти або інші подібні правові утворення, кінцевим бенефіціарним власником (контролером) яких є суб'єкт декларування або члени його сім'ї” декларації.