27 вересня 2022 року ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Михайло Згуровський відвідав Варшавську політехніку на запрошення Академічного Сенату та ректора Кржиштофа Заремби. Відбулися конструктивні перемовини про розширення співпраці за сучасними освітніми й науково-інноваційними напрямами.

Ректори проаналізували стан виконання угоди про співпрацю між дружніми університетами, яка була підписана 2006 року, і домовилися її суттєво оновити й розширити.

Обговорили участь студентів, викладачів і науковців КПІ в роботі міжнародного альянсу ENHANCE і, зокрема, в одному з його проєктів Language Tandem. З боку КПІ цей проєкт реалізується за участі факультету лінгвістики і відділу міжнародних проєктів ДМС. Студенти, аспіранти й працівники КПІ зможуть не лише познайомитися з представниками різних країн — учасниць альянсу і вивчати іноземну мову, а й допомогти іноземцям вивчити українську. В межах проєкту вивчаються і викладаються німецька, іспанська, італійська, шведська, норвезька, польська та українська мови.

У ході перемовин були обговорені сучасні форми мобільності студентів, викладачів і науковців у рамках програми Еразмус+. Ректор Кржиштоф Заремба з вдячністю прийняв запрошення від Михайла Згуровського для участі представників Варшавської політехніки у фестивалі TechnoArt International під гаслом «Відновлення. Відбудова. Відродження» та у ХІ Фестивалі інноваційних проєктів  Sikorsky Challenge. Пан Заремба зазначив, що це стане слушною нагодою розширити співпрацю на рівні навчально-наукового складу й студентської / аспірантської молоді КПІ та Варшавської політехніки.

Дата події