Ігор Клименко, студент ПБФ, став найкращим студентом світу за версією всесвітньої премії Global Student Prize.

Винахідник отримав 100 000 доларів за найбільший вплив на навчання, життя однолітків і суспільство загалом. Премію Ігор спрямує на розвиток своїх винаходів. У планах Клименка — масове виробництво.

Останні два роки хлопець активно працює над дослідженням Quadcopter Mines Detector, яке презентує на численних конкурсах і виставках. Попри війну Ігор щодня вчиться, щоб здобути якісну освіту для відбудови України.

📋 Докладніше — за посиланням.

КПІшник — серед найкращих студентів світу

Студент ПБФ КПІ Ігор Клименко увійшов до фіналу Всесвітньої студентської премії Global Student Prize. Він став одним з претендентів на нагороду у 100 000 доларів, яку отримає найкращий студент планети.

2014-го, коли почалася війна, хлопець вчився у 5-му класі. Ігор вирішив допомогти своїй країні й почав розробляти роботів для розмінування. Останні два роки він працює над дослідженням Quadcopter Mines Detector, яке презентує на численних конкурсах і виставках. Був фіналістом Х Фестивалю інноваційних проєктів Sikorsky Challenge 2021.

Хлопець активно волонтерить для підтримки військових і щодня навчається, щоб продовжувати свої дослідження та відбудовувати Україну.

Ігор має вже два готові прототипи свого робота-розміновувача й планує почати масове виробництво. Якщо він виграє Global Student Prize, хоче використати кошти для залучення нових компаній, щоб отримати готовий продукт якомога швидше.

📋 Більше — за посиланням

Дата події