Із 5 по 8 липня в КПІ ім. Ігоря Сікорського пройшла ювілейна XV Міжнародна відкрита студентська олімпіада з програмування імені С.О.Лебедєва та В.М. Глушкова "KPI-OPEN".

Головними її організаторами стали департамент навчально-виховної роботи та представники ФІОТ, ІПСА, ФТІ.

Через пандемію COVID-19 і карантинні обмеження в нашій та інших країнах змагання цьогоріч уперше проходили в дистанційному режимі.

Утім, досягненню основної мети – приверненню студентства і молоді до інтелектуальних змагань, сприяння набуттю hard та soft skills, розвиткові зв'язків між вишами, забезпеченню контактів між студентами з різних міст і країн, нетворкінгу з провідними IT-компаніями – такий формат проведення олімпіади не завадив.

Цього року для участі в ній зареєструвалися 90 команд із семи країн світу (Угорщина, Республіка Польща, Румунія, Королівство Іспанія, Республіка Азербайджан, Литовська Республіка, Україна), 44 заклади вищої освіти з 22 міст. Зауважимо, що загалом за 15 років проведення цього турніру участь у ньому взяли 950 команд, 165 закладів вищої освіти з 75 міст, усього понад 3800 студентів.

До складу кожної команди входили по 2-3 студенти під керівництвом викладача-ментора. Змагання проводилися у два тури. Перший тур відбувся 5 липня. Учасники мусили вирішити шість завдань за п'ять годин. Другий відбувся 7 липня, включав вісім завдань, для вирішення яких учасники мали шість годин. Основними мовами програмування були Python, C++, C#, Java.

Під час дистанційного виконання завдань робочі місця учасників були оснащені відеоспостереженням. За командами протягом 11 годин (тривалість двох турів разом) пильно наглядали студенти-спостерігачі.

6 липня було проведено чотири вебінари від спонсорів-партнерів олімпіади.

Генеральним спонсором виступила компанія Huawei. Компанії Genesis, SoftServe, NetCrecker також стали спонсорами олімпіади.

За підсумками етапів та результатами апеляцій члени суддівської колегії визначили переможця та призерів олімпіади. Зауважимо, що переможцем олімпіади вважається команда, яка отримала найбільший сумарний рейтинг за обидва етапи, а інші місця розподіляються за порядком спадання сумарного рейтингу.

Отож за результатами змагань кубок переможців здобула команда "Energy is not over" (Харківський національний університет радіоелектроніки, Україна).

Друге місце посіли "LNU_BullDogs" (Львівський національний університет ім. І. Франка, Україна); "Lacrimosa" (Харківський національний університет радіоелектроніки й Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна, Україна).

Третє місце – у "UAIC EndGame" (Ясський університет ім. А.Й. Кузи, Румунія); "Hungry Team" (Будапештський університет ім. Л. Етвеша, Угорщина); "UAIC InfinityWar" (Ясський університет ім. А. Й. Кузи, Румунія).

Інф. ДНВР

[05-08.07.2021] Увага! Закінчується реєстрація команд на KPI-OPEN 2021

П'ятнадцята міжнародна відкрита студентська олімпіада з програмування імені С.О.Лебедєва та В.М.Глушкова відбудеться з 5 до 8 липня 2021 року. Взяти участь в олімпіаді може абсолютно будь-який студент вищого навчального закладу з будь-якої країни світу, який на момент подачі заявки на реєстрацію є студентом і може це підтвердити.

Основна мета проведення олімпіади - це привернення уваги суспільства до інтелектуальних змагань серед студентів, популяризація інтелектуального розвитку та роботи в команді, підвищення професійного рівня молодих фахівців, розвиток міжвузівських зв'язків, а також налагодження особистих контактів між студентами різних міст і країн. У той же час, IT-компанії, які приєднуються до проведення олімпіади, отримують відмінний шанс знайти нових співробітників серед кращих з кращих.

Також закріпилася практика проведення разом з олімпіадою презентацій, семінарів і лекцій, на яких фахівці IT-компаній діляться своїм практичним досвідом і знаннями, а також знайомлять молодих програмістів із завданнями, які стоять перед індустрією на даному етапі.

Докладна інформація, розклад, реєстраційна форма для команд та інша корисна інформація розміщена на сайті Олімпіади

Дата події