Ця симпатична дівчина – стипендіатка Верховної Ради України Ганна Гетманчук. Колектив кафедри теплотехніки та енергозбереження ІЕЕ, зважаючи на досить вагомі здобутки студентки в науковій сфері, вважає таке рішення абсолютно заслуженим.

Ганна завжди була уважною і вдумливою студенткою, яка творчо і системно підходить до виконання завдань. Викладачі ще під час викладання основних дисциплін помітили значну зацікавленість Г. Гетманчук у виконанні наукових досліджень, тому з 4-го курсу запросили її до роботи в науковому гуртку кафедри "Програмні комплекси для моделювання енергетичних процесів у будівлях" (керівники – доц. І.О.Суходуб та ст. викл. І.Ю.Білоус).

Сьогодні Ганна навчається у магістратурі за освітньою програмою "Енергетичний менеджмент та інжиніринг теплоенергетичних систем" і планує вступати до аспірантури.

За три роки Ганна під керівництвом завідувача кафедри В.І.Дешка та ст. викладача І.Ю.Білоус опублікувала три фахові статті, доповідала результати досліджень на шести міжнародних конференціях, здобула перемогу у двох всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт, а саме:

  • XVII Всеукраїнський конкурс "Молодь – енергетиці України – 2017", диплом І ступеня, тема роботи "Розрахунок кратності повітрообміну та її вплив на енергопотребу будівлі";
  • Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт у галузі "Енергетика", ІІ тур, диплом І ступеня, тема роботи "Бази кліматології в динамічних математичних моделях для визначення енергетичних характеристик будівель".

А ще вона активна студентка, була членом студентської ради ІЕЕ (інформбюро).

До Києва Ганна приїхала з Кривоозерського району, що на Миколаївщині. Своїми здобутками у школі вона завдячує, зокрема, своїм рідним. Батько – підприємець, мама – акушер, молодша сестричка ще навчається в школі. За її словами, батьки завжди допомагали, любили та підтримували дочок. Батько підсобляв з домашніми завданнями, мама вчила мудро вирішувати підліткові конфлікти. У шкільні роки Ганна брала активну участь у громадському житті села та району, була учасницею олімпіад, різноманітних конкурсів, акцій, святкових заходів і змагань.

До вибору майбутньої професії дівчина підійшла зважено і відповідально: вирішила стати кваліфікованим інженером, фахівцем, робота якого є важливою і затребуваною.

На кафедрі теплотехніки та енергозбереження вже стало доброю традицією поповнювати викладацький склад з числа випускників – найбільш успішних і талановитих студентів та аспірантів. Сподіваємось, у Ганни будуть усі можливості розвиватися як науковець і фахівець. Тож зичимо їй усіляких гараздів.

М.М.Шовкалюк,  доцент ІЕЕ