28 січня 2019 р. представники департаменту безпеки КПІ ім. Ігоря Сікорського спільно з працівниками 1-го ТВП Солом'янського УП ГУНП у м. Києві затримали  особу, яка протягом двох останніх місяців систематично скоювала крадіжки в корпусах університету.

Ним виявився громадянин Н. 1984 року народження.

Ідентифікацію його особи вдалося провести завдяки сучасним інформаційним технологіям відділу ІТ та відеоспостереження департаменту безпеки. Після цього співробітники департаменту спільно з працівниками поліції розробили план заходів щодо оперативного затримання правопорушника.

Під час затримання було встановлено,  що підозрюваний раніше двічі судимий. При ньому було виявлено цілий арсенал інструментів для незаконного відкриття та несанкціонованого доступу до приміщень університету. Проникаючи в кімнати, зловмисник викрадав грошові кошти, документи, банківські картки, ключі та речі студентів і викладачів. Він причетний до п'яти крадіжок у навчальних корпусах КПІ ім. Ігоря Сікорського. Триває перевірка щодо причетності цього громадянина до вчинення інших крадіжок.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Передбачене цією статтею максимальне покарання – позбавлення волі на строк до 6 років.

Інф. департаменту безпеки

Дата події