2 жовтня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідала делегація компанії Aptiv PLC, очолювана її Віце-президентом та керуючим директором в Європі, Центральній Азії та Африці Ульріхом Ейхлером.

До складу делегації також входили директор компанії з розвитку виробництва в Європі, Центральній Азії та Африці Луїс Фігейредо, фінансовий директор в Європі, Центральній Азії та Африці Жоакім Маркеш та інші.

Компанія Aptiv PLC, раніше відома під назвою Delphi Automotive PLC, є одним із найбільших у світі виробників автомобільних комплектуючих і запчастин. Її спеціалізація – електричні системи автомобілів, включаючи конектори, кабельні системи і електричні центри та гібридні системи розподілу високої напруги та безпеки, а також автомобільна електроніка і системи безпеки, включаючи програмні та сенсорні системи, обчислювальні платформи, інформаційно-розважальні системи та системи зв'язку тощо. Серйозну увагу компанія приділяє інноваційній діяльності. Її штаб-квартира міститься у Дубліні (Ірландія), філії та підприємства розташовані в багатьох країнах світу.

З гостями зустрілися ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський, перший проректор академік НАН України Юрія Якименко, генеральний директор Наукового парку «Київська політехніка» Володимир Гнат, начальник відділу зовнішньоекономічної діяльності департаменту міжнародного співробітництва Андрій Шишолін та інші.

Михайло Згуровський розповів гостям про відпрацьовані в університеті моделі співпраці з закордонними партнерами, в тому числі й про створені з великими компаніями спільні Навчально-наукові центри. Певним доповненням до його розповіді стала презентація Наукового парку та реалізованих у ньому проектів, яку зробив Володимир Гнат. Після цього учасники зустрічі обговорили можливі напрями і форми співпраці,

«Цей візит є лише першим кроком у справі налагодження нашого співробітництва, – зауважив Михайло Згуровський. – Наступні повинні мати професійний характер і стосуватися конкретних галузей співпраці. Участь у них з нашого боку братимуть співробітники окремих факультетів, дослідники й керівники проектів».

Насамкінець учасники зустрічі домовилися визначити ключових осіб для подальших контактів і розгортання співпраці.

На завершення візиту члени делегації оглянули історичну частину університетського кампусу і ознайомилися з експозиціями Державного політехнічного музею університету.

Дата події