Закінчилося туристичне літо, пройшов набір новачків у турклуб "Глобус", розпочалися будні. Вже з перших тренувань "новобранці" починають активно готуватись до гірських пригод. Попереду регулярні тренування двічі на тиждень, київські та всеукраїнські змагання, походи Карпатами. І, як нагорода за наполегливу працю впродовж тренувального сезону, – похід у великі гори на Кавказ, Памір або Тянь-Шань.

Проте життя клубу – це не тільки тренування. Принаймні тричі на рік активісти організовують клубні виїзди на скельні масиви та просто на природу. Вдень учасники клубу займаються на скелях чи мотузкових етапах, а ввечері збираються біля вогнища, спілкуються, співають. Адже романтика – це невід'ємна частина туризму.

Вівторок – звичайний тренувальний день у турклубі. Ми давно вже не вміщуємося у відведений для занять зал туризму, що в спорткомплексі, тому "окупували" і сходові майданчики на двох поверхах, і коридори.

Ось у коридорі, а потім у залі туризму розминаються інструктори школи "Глобуса", які вже закінчили навчання і тепер своєю, уже повноцінною, командою готуються до походів у великі гори під керівництвом тренера Сергія Рябухи.

Група новачків під наглядом Вадима Уложенка вивчає базові мотузкові техніки. Ще одна група новачків, уже під керівництвом Дмитра Зайцева, бухтує мотузки.

Група слухачів школи інструкторів "Глобуса" цьогорічного набору під опікою Олександра Козлика після розминки і пробіжки готується до занять, демонструючи командний дух. А під керівництвом Богдана Грабця розминається ще одна команда. Як то кажуть, хоч в тісноті, але дружно.

А.Дубок, інструктор