Кожну зиму вже чотири роки поспіль я відвідую казкове дійство – конкурс «Містер КПІ». І, здавалося б, організаторам уже не здивувати мене у п’ятий раз, однак у Центрі культури та мистецтв під керівництвом В.А.Руденко працюють, мабуть, найсправжнісінькі чарівники та чарівниці.

Цьогорічний конкурс був десятим, ювілейним, тож головною темою конкурсу було свято дня народження. Забігаючи вперед, скажемо, що Містером КПІ став хлопець, який святкував свій день народження саме в день проведення змагання.

Перед тим як перейти до опису конкурсу та його учасників, хотілося б сказати дещо про зміну структури конкурсу. Він став більше відеотанцювальним: хлопці розповідали про себе у відеозаписі, конкурс талантів уже давно перетворився на домашнє завдання зі створення відеоролику, в програмі була велика кількість групових танцювальних постановок. Я, звичайно, не бачу в цьому нічого поганого, однак через таке переформатування конкурсу стає неможливо оцінити індивідуальність, артистичність та вміння хлопців поводитися на сцені.

Танцювальна постановка містери-кухарі створюють тортЗа таких обставин важко розповісти щось окреме про кожного містера, тож опишемо конкурси за їх участю: танцювальна постановка «Знайомство з містерами»; відеопрезентація на 15 секунд; спортивний конкурс – майстер-клас з аеробіки, в якому хлопці повторювали за дівчатами рухи, чим повеселили зал; інтелектуальний конкурс, що передбачав відповіді на жартівливі запитання; командний конкурс-відеоролик на тему «КПІ, я тебе люблю»; танцювальна постановка «містери-кухарі створюють торт»; конкурс «Фотообраз», у якому демонструвались фотографії учасників; танцювальне дефіле «Шалене чаювання» та дефіле в костюмах.

Хотілося б відмітити цікаві сюжети відеороликів про любов до КПІ: сни-фантазії під час лекції; КПІ’гвардс та боротьба за нього; новорічна пісня-привітання; порятунок конкурсу «Містер КПІ», який намагались зірвати представники КНУ ім.Т.Шевченка.

Дефіле в костюмахВід останньої історії зал був у захваті, команда містерів у складі Максима Бенівського (ФММ), Максима Кашкарьова (ІФФ), Євгенія Кириченка (ФСП), Романа Стремедловського (ТЕФ) та Романа Бєтіна (ФПМ) й здобули перемогу.

Звання Містер Фотообраз отримав Олексій Кузенко (ФЕА), Містер Мужність – Максим Зіберов (ЗФ), Містер Атлетичність – Олексій Хомутенко (ІПСА), Містер Інтелект – Роман Бєтін (ФПМ), номінацію Містер Артистичність присуджував представник телеканалу СТБ і вона дісталася Максиму Кашкарьову (ІФФ), Король танцю – Іван Лукін (ПБФ), Містер Стиль – Максим Бенівський (ФММ), Містера Інтернет обрали ще до конкурсу – Василь Дмитрієв,(ІТС), Містер глядацьких симпатій – Сергій Громченко (ХТФ), а подарунок на свій день народження у вигляді першого місця отримав Микита Павлов (ФАКС).

Хотілося б подякувати учасникам-містерам, які не отримали номінацій, однак їхні факультети вже назвали цих хлопців найкращими і вони можуть пишатися собою не менше переможця конкурсу: це Кирило Пономаренко (РТФ), Микола Дем’яненко (ММІ), Андрій Таран (ІЕЕ), Дмитро Лигута (ВПІ), Олег Павлюченко (ФТІ), Юрій Цимбалюк (ММІФ), Руслан Салюк (ФМФ), Олег Бовсунівський (ФІОТ), Артур Омельчук (ФЛ), Володимир Воробйов (ІХФ), Євгеній Кириченко (ФСП), Роман Парфенюк (ФЕЛ).

Хочеться додати, що нарешті організатори конкурсу знайшли достойних ведучих та упорядкували концертну програму, зіркою якої як завжди залишається Ірина Хоменко (ММІФ).

Конкурс і справді видався одним великим днем народження, сподіваємося, що для кожного учасника-містера він став незабутнім.

Валерія Добривечір

Сайт Містер КПІ

14 грудня 2010 р. в Центрі культури і мистецтв Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» відбувся щорічний конкурс мужності і краси – «Містер КПІ 2010».

Переможцем конкурсу може стати кожен бажаючий, головне – не боятися випробувань, бути винахідливим, спортивним і, звичайно, мужнім.Щороку відбір фіналістів «Містера КПІ» проходить в 2 етапи: спочатку на кожному факультеті обирають свого кандидата, а вже потім представники своїх факультетів будуть змагатися між собою за честь бути Містером КПІ 2010. Учасники повинні проявити себе в таких  конкурсах як: «Дефіле», «Образ», «Танцювальний», «Інтерв’ю» і «Спортивний».

Даний захід створений з метою популяризації НТУУ «КПІ» та  залучення студентів до активного громадського життя. «Містер КПІ» – це не тільки конкурс для розумних, винахідливих і спортивних юнаків, але і організація активного та  культурного дозвілля студентів.

Конкурс «Містер КПІ» став прекрасною традицією, яка щороку збирає більше двох тисяч студентів. Це незабутнє шоу залишає масу яскравих вражень і позитивних емоцій, а також є прекрасною можливістю для студентів показати свої вміння і таланти.

Ідея «Містера КПІ» зародилася 10 років тому в Студентській раді НТУУ «КПІ». За цей час він став одним з найбільш популярних і ефектних щорічних проектів, на рівні з «Королевою КПІ».

Конкурс «Містер КПІ» відомий  не лише студентам Києва, а і багатьом  студентам з інших міст та країн, адже в журі конкурсу не раз були присутні іноземні переможці подібних заходів з політехнічних інститутів своїх країн.

Цей некомерційний захід пройде під егідою Студентської ради НТУУ КПІ, яка забезпечить безкоштовними квитками всіх бажаючих.

Дата події