25 вересня 2014 р. студенти 7-го та 13-го гуртожитків відвідали Народний музей хліба. Виховання національно свідомого громадянина нашої держави можливе лише на високих ідеалах і традиціях українського народу. Однією з них є шанобливе ставлення до хліба. Адже це єдиний продукт харчування, без якого людина не обходиться жодного дня. В ньому містяться практично всі поживні речовини і мікроелементи, потрібні людському організму.
Тисячоліттями люди вирощували зерно, отримували борошно і випікали хліб. З ним вони пов'язували надію на життя.
Понад тридцять років існує Народний музей хліба, що нині входить до складу Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України. У Музеї зібрано понад 2000 експона¬тів, які розповідають про історію хліба, його значення для людини, походження основних зернових культур тощо. Серед іншого в експозиції відображена велика роль українських учених-селекціонерів – творців золотого колоса. Вражає подвиг В.М.Ремесла, колишнього директора Миронівського науково-дослідного інституту пшениці, що нині носить його ім'я. Дорогами Великої Вітчизняної війни він пройшов від Сталінграда до Берліна, пронісши у своєму речовому мішку понад кілограм зерна перспективних гібридів і сортів пшениці. Повернувшись по війні на Миронівську дослідно-селекційну станцію, за 10 років невтомного пошуку вивів сорти пшениці, які за рівнем врожайності перевершували відомі на той час.
Понад 150 красивих короваїв з різних куточків України можна побачити в експозиції "Хліб – усьому голова". Окраса її, національний хліб України – наша пишна українська паляниця з рум'яним гребінцем.
Відвідавши Музей хліба, студенти дізналися про тих, хто виводить нові сорти зернових культур, вирощує його на полях, випікає на хлібних заводах та в пекарнях. Кожен міг замислитись над величезною ціною хліба, праці людей, які його створюють, над необхідністю дорожити ним. Адже не помиляється народне прислів'я: "Скільки не думай, краще хліба нічого не придумаєш".
Інф. дирекції студмістечка