30 травня відбулося завершальне в поточному навчальному році засідання Адміністративної ради університету. На ньому підбито деякі підсумки навчального року, що добігає кінця, і накреслено плани на рік прийдешній.

☑️ Підсумки поточного навчального року

В університеті триває семестровий контроль і розпочинається сесійний період. Студенти денної форми бакалаврату та магістратури складатимуть іспити з 10 до 26 червня. Аспіранти денної форми навчання 1-го і 2-го курсів — також з 10 до 26 червня. Ліквідація академічних заборгованостей розпочнеться з 24 червня.

Оприлюднено результати акредитації освітніх програм. За 1-й семестр поточного навчального року акредитовано 35 ОП, за 2-й — 19. Серед акредитованих програм — 4 ОП бакалаврату, 49 ОП магістратури та 1 ОП рівня доктора філософії.

В університеті розпочалась уніфікація бухгалтерського обліку в єдиній програмі MASTER, що забезпечить повну автоматизацію, безпеку й безперебійність бухгалтерського обліку КПІ.

Підсумки реєстрації на ЄВІ/ЄФВВ. Зареєстровано 2 504 випускників КПІ та 895 вступників з інших вишів. З 17 до 21 червня — додаткова реєстрація.

Благоустрій кампусу. Протягом року в університеті збільшували кількість місць в укриттях та встановлювали генератори. Нині генераторами забезпечено 26 навчальних корпусів і 15 гуртожитків. Додатково буде встановлено два генератори загальною потужністю 134 кВт. Один із них живитиме два корпуси: в одному розміщено усі інформаційні джерела та комунікації для забезпечення дистанційного навчання; в другому — усі ресурси, що забезпечують життєдіяльність та безпеку університету. Другий потужний генератор живитиме науково-технічну бібліотеку та частково 7-й корпус.

☑️ Особливості нового, 2024/2025 навчального року

Київська політехніка підтримуватиме якість освіти в умовах воєнного стану.
⏺ Посилюватиме взаємодію з учасниками освітнього процесу через хмарні середовища, де містимуться ресурси платформи дистанційного навчання.
⏺ Знижуватиме ризик «імітації освіти» через збільшення частки усних опитувань і зміни завдань на комп’ютерні й творчі.
⏺ Адміністрація коригуватиме розклад занять з огляду на блекаути.
⏺ Підвищуватиме мотивацію студентів, посилюючи роль кураторів.

Навчання буде відбуватися у змішаному форматі — очному з елементами дистанційного: теоретична підготовка здійснюватиметься онлайн, а практична – очно, з урахуванням безпекової ситуації та наявних місць в укриттях.

Максимальні обсяги державного замовлення, погоджені МОН для КПІ на наступний навчальний рік, — 5 136 місць, що на 8 більше, ніж торік.

З 1 вересня 2024 до 30 липня 2025 в університеті планують проведення нових експертиз освітніх програм. Заплановано акредитувати близько 30 ОП.

З 1 січня 2024 року відбудеться відновлення формульного фінансування закладів вищої освіти. Розподіл видатків державного бюджету між закладами вищої освіти здійснюватиметься на основі показників їхньої освітньої, наукової та міжнародної діяльності.

Університет планує збільшити кількість укриттів на території кампусу до 10 500 осіб на початок нового навчального року. Це дасть змогу більшій кількості студентів вийти на змішану форму навчання.

Адміністрація зміцнює енергетичну стабільність університету. До осінньо-зимового періоду з імовірним почастішанням вимкнень електроенергії мають отримати ще два генератори — потужністю 60 і 120 кВт.

Дата події