У межах програми відзначення 125-річчя КПІ ім.Ігоря Сікорського профком університету організував два спортивні турніри: традиційний турнір з футболу пам'яті Віталія Івановича Молчанова та турнір з волейболу серед ветеранських  команд вікових груп 70+ та 75+ пам'яті видатного  вченого, педагога, працівника університету Михайла Антоновича  Павловського.

Футбольний турнір пройшов 28 вересня на полі ЦФВС "Політехнік". Розпочався він з хвилини мовчання та виконання Гімну України. У змаганнях за почесний трофей змагались 6 команд: "Ветерани КПІ", "Студентський профком", команда ФММ,  "Політехнік", команда ІСЗЗІ, команда НН ІЕЕ. Гостем турніру був син В.І. Молчанова Євген. Підтримати команди прийшли студенти, працівники та гості університету, які завзято вболівали за улюблені команди.

kpi images - Учасники турніру з волейболу серед ветеранських  команд 70+ пам'яті  Михайла Павловського

З перших хвилин матчів боротьба за вихід у фінал була запеклою та безкомпромісною. Гравці продемонстрували якісний і зрілий футбол, що, власне, відзначили й футбольні фахівці, які були присутні на поєдинках.

За результатами ігор у двох підгрупах за третє місце у турнірі змагались команди ІСЗЗІ та команда "Студентський профком". З рахунком 2:1 перемогла команда ІСЗЗІ.

Фінал став справжньою окрасою турніру. За його головний трофей боролися "Політехнік" і "Ветерани КПІ". Урешті-решт з рахунком 2:1 перемогу здобули гравці "Ветеранів КПІ".

Також було відзначено учасників турніру в номінаціях:  "Найкращий воротар", "Найкращий нападник", "Найкращий гравець". Ними стали:

  • Найкращий воротар – Євген Камчатський ( команда "Політехнік");
  • Найкращий бомбардир турніру – Дмитро Кокоровець (команда "Політехнік");
  • Найкращий гравець – Дмитро Дашкевич (ІСЗЗІ).

Переможці та призери турніру були нагороджені кубками,  а всі учасники отримали пам'ятні подарунки.

А 29 вересня на волейбольному майданчику університетського спорткомплексу змагалися ветерани-волейболісти, що зустрілися в турнірі пам'яті уславленого ініціатора волейбольних баталій в КПІ Михайла Антоновича Павловського.

kpi images - Учасники турніру з волейболу серед ветеранських  команд 75+ пам'яті  Михайла Павловського

Участь у ньому взяли команди "Омега" зі Львова, "Кадет" (працівники  Національного транспортного університету), а також дві команди  працівників КПІ ім. Ігоря Сікор­ського. У відкритті турніру взяли участь олімпійський чемпіон, віце­президент Асоціації ветеранів волейболу України Володимир Тимофійович Іванов, голова профкому КПІ Михайло Олександрович Безуглий та ініціатори проведення змагань – професор кафедри теплоенергетичних установок теплових та атомних електростанцій Михайло Загретдинович Абдулін, професор кафедри математичної фізики Іван Васильович Бейко – капітани команд ветеранів з волейболу КПІ ім. Ігоря Сікорського у своїх вікових категоріях. 

У межах турніру були проведені стикові зустрічі між командами у двох вікових категоріях: 70+ і 75+. В обох перемогу здобули гості турніру:

  • вікова категорія 70+ "Ветерани КПІ" –  "Кадет" (НТУ) – рахунок 1:2;
  • вікова категорія 75+  "Ветерани КПІ" – "Омега" (м. Львів) – рахунок: 0:2.

Учасники турніру отримали пам'ятні подарунки, а переможці – кубки. Турнір з волейболу пам'яті  Михайла Антоновича Павловського планується проводити регулярно з розширенням кола учасників.

За інформацією Профкому КПІ ім. Ігоря Сікорського

Дата події