Інформація про засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету від 12 червня 2023 року

12 червня під головуванням ректора М.З.Згуровського відбулося чергове засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету. Розглянуто низку питань організації освітнього процесу в умовах режиму воєнного стану, а також забезпечення життєдіяльності та безпеки університету.

Виступили: М.З.Згуровський, О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська, В.А.Пасічник, М.Ю.Ільченко, С.І.Сидоренко, В.А.Кондратюк, Л.Г.Субботіна, О.О.Царенок, О.М.Бруй, О.Л.Коваленко, Я.Ю.Цимбаленко, М.О.Безуглий, Є.Малкіна, І.Степанюк.

Основні питання, які розглянуто на засіданні, та рішення, що було ухвалено:

1. Освітній процес. Завершено залікову сесію. 12 червня розпочалася сесія екзаменаційна. Вона триватиме до 25 червня, після неї до 1 липня – ліквідація академічних заборгованостей. Все відбувається за планом (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська).

2. Переоформлюється ліцензія на здійснення університетом освітньої діяльності. Це робиться через зміну адреси університету у зв'язку з перейменуванням проспекту Перемоги на Берестейський. Також проводиться переоформлення  сертифікатів про акредитацію спеціальностей та освітніх програм (ОП) – це також пов'язано  зі зміною адреси університету, але ще й внесенням КМ України за поданням МОН України  змін до переліку галузей знань і спеціальностей. Там, де сертифікати слід переоформлювати на нові шифри, доводиться готувати повні пакети документів, щоб довести тотожності нових і старих програм. На поточному тижні планується цю роботу завершити (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська).

3. Кадрові питання. На минулому тижні завершено термін подання документів на останній в поточному навчальному році конкурс на зайняття вакантних посад НПП. Нині вони розглядаються на рівні кафедр і факультетів, далі – засідання кафедр та експертно-кваліфікаційних комісій. Розглядатиметься понад 200 конкурсних справ. Також триває кампанія звітування НПП (О.А.Жученко).

4. Вступна кампанія. Триває формування державного замовлення на другий (магістерський) рівень вищої освіти. Отримано відповідного листа від МОН, видано розпорядження по університету, визначено завдання для підрозділів.   До 21 червня пакети документів за кожною магістерською програмою мають бути сформовані, попередньо погоджені з Військовою адміністрацією та  Центром зайнятості й подані до конкурсної комісії МОН (О.А.Жученко, керівники інститутів/факультетів, Приймальна комісія,).

5. Вступна кампанія (продовження). На базі КПІ імені Ігоря Сікорського почали працювати освітні центри «Крим – Україна» та «Донбас – Україна» для вступників з тимчасово окупованих територій (О.А.Жученко).

6. Акредитація освітніх програм (ОП). На минулому тижні отримано 2 останні звіти експертних груп – з ОП «Комп'ютерні системи і технології спеціального зв'язку» (122, «Комп'ютерні науки») рівня PhD та з ОП «Кібербезпека» (125, «Кібербезпека») також рівня PhD – висновки позитивні. Окрім того, отримано 5 проєктів експертних висновків галузевих експертних рад (ГЕР) – також усі позитивні. Відбулися 6 засідань ГЕР – висновки позитивні, за однією ОП рівня PhD («Прикладна біологія») ГЕР рекомендуватиме Колегії НАЗЯВО зразкову акредитацію. Отож на розгляді нині перебуває 25 ОП, а також 9 ОП – на різних етапах розгляду ГЕР. Водночас сформовано перелік ОП, які мають пройти процедуру акредитації впродовж другої половини року, – таких 30, відповідна робота з ними розпочинається.  Загалом після завершення процедур для останніх ОП, які мали пройти акредитацію 2022 – 2023 навчального року, їхня загальна кількість – 119  (О.А.Жученко).

7. Міжнародна акредитація. 12 червня отримано первинний звіт за ОП «Прикладна механіка» (ННІ ММІ), відповідно до якого за усіма критеріями комісія зробила позитивні висновки (О.А.Жученко, Б.І.Дуда). 

8. Розпочинається робота з підготовки сесії професорсько-викладацького складу університету, яку буде присвячено не лише початку нового навчального року, а й 125-річчю КПІ, та визначення формату і особливостей  проведення Дня першокурсника (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська).

9. Стартувала екзаменаційна сесія. Все відбувається у штатному режимі: інформаційні системи її підтримки функціонують нормально, всі розклади та приміщення підготовлено, результати відображаються, як належить (А.А.Мельниченко).

10. Розпочато підготовку до нового начального року: триває ревізія та підготовка аудиторного фонду, розробляється розклад занять (планується, що вони проводитимуться у змішаному форматі), на всіх кафедрах відбувається перевірка ресурсного та навчально-методичного забезпечення, роботи телекомунікаційних мереж (А.А.Мельниченко).

11. Аспірантура. Триває прийом документів на вступ до аспірантури. Станом на 12 червня зареєструвалося 163 особи, 70 з них уже подали оригінали документів. Динаміка подання перевищує торішню. Середній вік вступників дещо старший, ніж зазвичай (А.А.Мельниченко).

12. Триває робота з оновлення науково-методичних комісій (А.А.Мельниченко).

13. Інформаційне забезпечення. Минулого тижня обладнано точками доступу WiFi ще два укриття – в 25-му і  30-му корпусах. Крім того, додаткові точки встановлено в 7-му корпусі – тепер там є 32 точки  WiFi. Також минулого тижня закуплено акумуляторні батареї для безперебійників у 1-му, 5-му, 6-му, 7-му корпусах (А.А.Мельниченко).

14. Завершено попередні роботи з аудиту Інтернет-сайтів університету. Усього обстежено і проаналізовано роботу понад 600 сайтів, які розміщено в доменній зоні kpi.ua. визначено ті, що працюють на матеріалах університету і для університету; ті, що не підтримуються  та інші. Прийнято рішення закрити ті сайти, що нині не супроводжуються та деякі інші. Це дозволить зменшити навантаження та вразливості від атак, зокрема розсилки фішингових листів. Водночас вирішується питання організації навчання осіб, які відповідають за наповнення і супровід сайтів у підрозділах (А.А.Мельниченко, КБ ІС).

15. З 12 по 25 червня проходитиме екзаменаційна частина літнього семестрового контролю 2022/2023 н.р.  Станом на сьогодні всі оцінки з заліків та курсових робіт вже мають відображатись в особистих кабінетах в АІС «Електронний кампус». З розкладом заходів семестрового контролю можна ознайомитись в персональному кабінеті системи Електронний кампус (розділ «Сесія») (Н.В.Семінська).

16. З 5 по 9 червня з університету відраховано 36 студентів (з них 18 навчалися за кошти фізичних осіб) (Н.В.Семінська).

17. Спільно зі Студмістечком підготовлено та погоджено розпорядження «Щодо організації проживання у гуртожитках студмістечка КПІ ім. Ігоря Сікорського в літній період поточного року». Право на поселення на літній період надається:

•  здобувачам з числа пільгових категорій, визначених КМУ (сироти, позбавлені батьківського піклування, інваліди, учасники бойових дій та ін.);

•  здобувачам з тимчасово окупованих або особливо небезпечних територій;

•  здобувачам, які проходять навчання на кафедрі військової підготовки;

•  здобувачам, які мешкають в гуртожитках;

•  випускникам, які подали документи на вступ до магістратури/аспірантури до КПІ ім. Ігоря Сікорського і потребують поселення для виконання вступних вимог (Н.В.Семінська).

18. На запрошення Освітньої фундації “Перспективи“ (Польща) для участі у форумі «Women in Tech Summit 2023» направлено 21 учасницю від КПІ ім. Ігоря Сікорського (5 НПП та 16 студенток) (Н.В.Семінська, О.П.Демиденко).

19.Проведено перемовини з представниками міжнародного офісу Афінського національного університету імені Каподістрії щодо укладання угоди про співпрацю між університетами, а також продовження роботи над проектами за напрямком ФЛ (Н.В.Семінська, О.П.Демиденко).

20. Для участі у тренінговому тижні у Мілані (Італія) за напрямами «Права людини» та «Гендерна рівність» Альянсу ENHANCE (ENHANCE Staff Week in Milano) з Варшавською політехнікою за рекомендацією ФСП направлено Ольгу Боковець (Н.В.Семінська, О.П.Демиденко).

21. Профорієнтація школярів. ДНВР надало сприяння в проведенні 9 червня Дня відкритих дверей на ФЕА. 9 червня проведено екскурсію кампусом КПІ для учнів дистанційної школи «ОПТІМА»  (29 учнів) (Н.В.Семінська).

22. 7 та 9 червня на базі КПІ розпочато проведення Національного мультидисциплінарного тесту (НМТ). Під час заходу проводилася профорієнтаційна бесіда студентів КПІ з  учасниками НМТ (Н.В.Семінська).

23. Підготовлено листа та паспорти додаткових тимчасових екзаменаційних центрів для проведення вступних випробувань (ЄВІ) 2023 року на базі ФММ, ФІОТ та ФПМ (Н.В.Семінська).

24. Відповідно до договору про співпрацю з КПНЗ «Київська Мала академія наук учнівської молоді» з метою популяризації технічних наук серед учнівської молоді міста Києва та активного залучення школярів до пошуково-дослідницької роботи з 6 по 16 червня 2023 р. розпочалася Літня науково-профільна школа відділення технічних наук Київської МАН. 6 червня викладач О.Козленко провів першу практичну лабораторну роботу «Вивчення основного закону динаміки обертального руху за допомогою маятника Обербек» для учнів 8-9 класів (Н.В.Семінська).

25. Профорієнтація студентів. Продовжується робота факультетів/інститутів з підписання Договорів про співпрацю з компаніями - партнерами/організаціями. Впродовж тижня погоджено договори з Виробничим комплексом «Арей» (ДНВР) та ТОВ ПО «МОНОЛІТ» (НН ІЕЕ) (Н.В.Семінська).

26. Завершено опрацювання апеляцій по додаткових балах, поданих студентами. Станом на 9 червня подано та опрацьовано 65 апеляційних заяв (Н.В.Семінська). 

27. ДНВР на базі спорткомплексу університету організовано та проведено заняття з самооборони для дівчат КПІ від інструктора із ММА та самооборони, засновника БФ "Есперанса" Альберто Кортеса (Н.В.Семінська).

28. Наступного після трагедії на Херсонщині дня за ініціативою студентства КПІ було відновлено роботу гуманітарного штабу та оголошено збір необхідних речей відповідно до списку, наданого ОДА Херсонщини. За 3 дні роботи Гуманітарного штабу КПІ для потерпілих від катастрофи на Каховській ГЕС зібрано понад 3 тони гуманітарної допомоги (вода, одяг, їжа, медикаменти, газові горілки, матраци та інші). Першу частину гуманітарної допомоги  доставлено фондом «Незалежна Волонтерська Організація». Другу – відправлено адресно за запитом мера Каховки до пункту у м. Кривий Ріг. На зібрані кошти буде придбано паливо для генераторів. ДНВР висловлює вдячність  співробітникам університету, представникам департаментів, факультетів/інститутів (ФМП, НН ІЕЕ, ДЯОП, ДМС та інші), Студмістечку, студентам-волонтерам, які збирали, сортували, вантажили, закуповували та, головне, домовлялися про логістику (студенти Студради університету, ФЕЛ, НН ФММ, ФБМІ, НН ВПІ). Окрема подяка Київському ліцею «Тріумф» за надану допомогу – спальні мішки, їжа та засоби гігієни, які будуть відправлені завтра (Н.В.Семінська).

29. Науковці Світового центру даних на випередження реагують на виклики, які постають перед Україною. Так, серія форсайтних досліджень у вересні-жовтні 2022 року дозволила визначити три сценарії затоплення навколишніх територій при прориві дамби Каховської ГЕС. Після підриву рф греблі Каховської ГЕС 5 червня справдився ймовірний прогноз. Такі дослідження є надзвичайно цінними для суспільства адже дозволяють завчасно підготуватись до різних ймовірних подій (М.З.Згуровський, К.В.Єфремов).

30. 6 червня відбулось засідання робочої групи президії Ради проректорів з наукової роботи. Всі пропозиції, напрацьовані КПІ стосовно прозорості проведення Конкурсу та порядку роботи експертів, робоча група прийняла в повному обсязі. Зауваження КПІ щодо розподілу балів між трьома частинами запиту враховані частково, але вони є достатньо збалансованим компромісом. На 13 червня планується підсумкове засідання робочої групи, де планується розглянути розподіл балів за критеріями та часовий графік проведення Конкурсу. Фінальне засідання за участі заступника Міністра Д.І.Курбатова планується в офлайн форматі у Києві (В.А.Пасічник).

31. Як системну реакцію на зауваження ДАСУ та запобігання невиконанню держбюджетних тем, здійснено аудит запланованих показників ОПІВ технічних завдань всіх держбюджетних тем, виконання яких завершується в цьому році. Керівникам структурних підрозділів та керівникам НДР надіслано службові записки з інформацією про заплановані та досягнуті показники з попередженнями про можливі наслідки невиконання показників по ОПІВ (В.А.Пасічник, Ю.М.Сидоренко).

32. До Космічного агентства Великої Британії у кооперації з трьома університетами Великої Британії (Universities of Glasgow, Kingston, and Sheffield) за підтримки Державного космічного агентства України подано заявку на отримання фінансування спільного наукового проекту з дослідження ракетних двигунів корекції орбіти малих космічних апаратів "IN-SPACE MANEUVERING SYSTEM FOR SMALL SATS – EMERGING PARTNERSHIP PROJECT" (В.А.Пасічник, С.І.Сидоренко, О.В.Лінючева, І.А.Гришко).

33. КПІ спільно з ДКАУ підготовили, підписали та надіслали до МОН Меморандум про співпрацю між Міністерством освіти і науки України та Державним космічним агентством України, між МОН України та ДКА України з метою забезпечення створення космічної системи дистанційного зондування Землі середньої просторової розрізненості навчально-наукового призначення з наносупутником. На реалізацію меморандуму НДЧ працює над договором з МОН та договором із ДКАУ щодо відповідних дозволів та передачу матеріальних цінностей. Меморандум та Договори є основою для успішного виконання проєкту PolyITAN-12U (Ю.М.Сидоренко). 

34. Робоча група проєкту під контролем НДЧ працює над комплектом документів виконання третього етапу  проєкту PolyITAN-3-PUT. Підготовлено для обговорення і погодження з ректором дорожня мапа дій із партнерами Познанским технологійним університетом (Польща) та  МОН України.

35. З військовим госпіталем (м. Ірпінь) підписано Меморандум про співпрацю з метою підвищення ефективності освітнього процесу та наукових досліджень, сприяння використанню їх результатів задля забезпечення якісного надання реабілітаційних послуг майбутніми випускниками ФБМІ КПІ ім. Ігоря Сікорського, які спеціалізуються у фізичній терапії та ерготерапії (В.А.Пасічник, Ю.М.Сидоренко).

36. За тим само напрямом НДЧ спільно з керівництвом Наукового парку «Київська Політехніка» провело робочу нараду з науковою групою НН ММІ стосовно спільного з Інститутом травматології та ортопедії проєкту індивідуалізованого протезу колінного суглобу. Визначено строки підготовки робочої конструкторської та технологічної документації для передачі партнерам для серійного виготовлення – грудень 2023 року (В.А.Пасічник, Ю.М.Сидоренко, В.С.Камаєв, І.А.Гришко).

37. Подано 1 заявку на винахід (ХТФ+ФЕЛ) (О.Я.Юрчишин).

38. Створення ювілейної книги «КПІ. Друге століття, продовження традицій»:

  • розпочався друк розділів 1-3;
  • після остаточної вичитки передано до друку розділи 4-6;
  • від редакції отримано на останню вичитку розділи 7-10;
  • продовжуються вичитка і виправлення розділу 14 (історія та діяльність інститутів/факультетів за 25 років);
  • доопрацьовано та виправлено другу сторінку книги з зазначенням авторів-упорядників, редакційної колегії, керівників навчально-наукових інститутів і факультетів – авторів відповідних текстів у 14-му розділі ("Навчально-наукові інститути і факультети: діяльність та результати") , авторів фоторобіт, групи медійної підтримки та ін., анотацію до книги, а також список використаних матеріалів;
  • складено список осіб, яким висловлено вдячність за допомогу та участь у створенні ювілейного видання (приблизно 40 осіб);
  • у ЦКМ зроблено аудіозапис першого україномовного варіанту «Маршу КПІ» (1953 рік, автор тексту і музики – Володимир Чубинський). Марш буде розміщено на ютюб-каналі КПІ-Медіа, а відповідний QR-код – в   книзі у розділі 13 (М.Ю.Ільченко, В.В.Татарчук).

39. За рішенням Вченої ради щодо висунення на державні нагороди співробітників та студентів університету, які добровільно стали на захист Батьківщини, до служби Вченого секретаря надійшло 4 комплекти документів на нагородження орденом  «За заслуги» ІІІ ступеня із 8 поданих та 2 – на звання «Заслужений  працівник освіти України». З 2 поданих особових справ 4-ох співробітників і 1 студента вже готові. Інші 5 перебувають у стані підготовки (М.Ю.Ільченко).

40. За підтримки МЗС України та Міжнародної платформи «Синергія відбудови України» відбулася зустріч ректора М.З. Згуровського з делегацією штату Аризона, у складі якої були представники підприємств військово-оборонного комплексу і науково-дослідних організацій; IT та кібербезпеки; гірничо-добувних компаній; керівники органів влади штату. В ході зустрічі ректор КПІ представив Платформу повоєнної інноваційної трансформації України на основі Інноваційної екосистеми «Sikorsky Challenge Ukraine». Обговорено участь штату Аризона у спільних високотехнологічних, наукоємних проектах та у посиленні інноваційного потенціалу КПІ І(М.З.Згуровський, С.І.Сидоренко, В.А.Пасічник,  Ю.М.Сидоренко, Ю.І.Єхануров, І.Г.Малюкова).

41. Комітет з міжнародної та інформаційної діяльності оприлюднив Заяву миротворчих організацій України у зв'язку із підривом росіянами Каховської гідроелектростанції. В Заяві висловлюється глибока тривога у зв'язку із воєнним злочином російських терористів та заклик до ООН, Європейської Комісії, інших світових і регіональних організацій підняти свій голос проти геноциду і екоциду, що чинить росія в Україні, прийняти більш жорсткі санкції економічного і політичного характеру до агресора, щоб зупинити його військові злочини в Україні, загибель і страждання мільйонів людей (М.З.Згуровський, С.І.Сидоренко).

42. Українсько-Японським центром КПІ спільно з Київською міською державною адміністрацією, Київською обласною державною адміністрацією та Комітетом з міжнародної та інформаційної діяльності 8 червня проведено благодійний концерт видатного японського піаніста Тампея Накамури. Концерт викликав значне зацікавлення  студентів і волонтерів і пройшов з великим успіхом (К.О.Луговська, С.І.Сидоренко).

43. Триває вивчення можливостей розвинути миротворчу діяльність з відповідними  організаціями Японії, що офіційно підтримали "Українську формулу миру" Президента України Володимира Зеленського, Підготовлено листи попереднім послам Японії в Україні Кішіро Амає, Шигечі Сумі, Тоічі Саката (С.І.Сидоренко).

44. На звернення Генерального секретаря Альянсу CESAER Матіаса Бьорнмальма  продовжується підготовка до зустрічі ректора і проректорів із Президією Альянсу. Зустріч заплановано на 19 червня. Генеральний секретар в своєму зверненні запропонував обговорити питання співпраці Альянсу з КПІ і можливості надання підтримки КПІ (С.І.Сидоренко, А.П.Шишолін).

45. 9 червня 2023 р. з нагоди річниці "Ініціативи Єднання" з університетами Великої Британії та на запрошення Фонду Президента України з питань освіти, науки та спорту делегація КПІ взяла участь у міжнародній конференції «Інтернаціоналізація – шлях до стійкості та відбудови: річниця Єднання». КПІ та UoS (Університет Шеффілду) були запрошені до спільної доповіді в категорії "Приклади, що надихають". Завдання конференції – створити платформу для комунікації українських університетів з британськими, для обміну досвідом, peer-to-peer співпраці та єднання для подальшого поглиблення інтернаціоналізації,  характеристику якої тепер введено до світового рейтингу ТНЕ як новий "інтегральний параметр" (С.І.Сидоренко).

46. За напрямом розвитку цієї ініціативи подано заявку на грант Британського космічного агентства від КПІ, UoS, Університету Глазго та Лондонського Кінгстонського університету (В.А.Пасічник, Ю.М.Сидоренко, М.Ю.Ільченко, І.В.Коробка, Р.В.Антипенко, О.В.Лінючева, О.Ф.Луговський).

47. ДМС спільно з НДЧ та ДНВР розпочали формувати проєкт програми трьох департаментів, в основу якої пропонується закласти алгоритм таких дій, щоб ця робота набула системного, усталеного характеру і привела до отримання грантових коштів на реалізацію проєктів-переможців. На сьогодні проєкт програми та алгоритм дій готові до обговорення з Студентським парламентом КПІ як студентською структурою, що має рахунок в банку та право вести фінансово-господарську діяльність, в т.ч. у сфері міжнародних проектів, а також з органами студентського самоврядування С.І.Сидоренко, В.А.Пасічник, Н.В.Семінська).

48. Делегація КПІ розпочинає роботу у складі робочої групи (Task Force) Альянсу CESAER "Міжнародна проєктно-грантова діяльність" (Sustainable Funding). Перша зустріч представників цієї робочої групи від 58 університетів – членів Альянсу відбудеться 12 червня  у  Брюсселі, у форматі workshop. КПІ представляє С.М. Шукаєв. Завдання делегації КПІ в цій робочій групі – шукати серед 58 університетів нових партнерів для наукових шкіл і діючих робочих груп КПІ для підготовки проектних пропозицій до конкурсів європейських проектно-грантових програм, пропонувати виводити на стале партнерство з вченими університетів Альянсу 67 наукових шкіл КПІ (С.І. Сидоренко, С.М. Шукаєв, А.В. Ковтун).  

49. На виконання доручення минулого ректорату спільно із А.А. Мельниченком розглянуто позиції КПІ в Рейтингу впливовості ТНЕ, які є незадовільними. Прийнято рішення:

1) більш глибоко описати методологію цього рейтингу, визначити його кількісні та  якісні параметри;

2) визначити завдання проректорам за напрямами, які будуть кураторами роботи по посиленню позицій КПІ і внесків підрозділів в досягнення 17-ти цілей Сталого розвитку;

3) для формування професійного середовища, яке буде вести наукову і освітню діяльність в сфері Sustainable Development та Цілей Сталого Розвитку, – започаткувати  ініціативну тему на ФСП;

4) відкрити сторінку – сайт як голос TaskForce Альянсу CESAER в цій сфері (С.І.Сидоренко, А.А.Мельниченко).

50. За результатами аналізу відеозапису зустрічі із регіональним директором QS по країнах Східної Європи і Азії С. Христолюбовим сектор рейтингів ДМС підготував план дій на виконання отриманих рекомендацій, які посилять позиції КПІ в цьому рейтингу (С.І.Сидоренко).

51. КПІ обійняв першу сходинку сімнадцятого академічного рейтингу українських ЗВО «Топ-200 Україна 2023», який презентували Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» спільно з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence. При його складанні експерти використовували багатокритеріальні підходи до оцінювання ефективності діяльності університетів на основі обробки отриманих з відкритих джерел великих масивів даних про роботу ЗВО. При цьому за базові принципи було взято такі: забезпечення відкритості, прозорості, об'єктивності і незалежності ранжування університетів; врахування всебічності і багатогранності діяльності університетів; пріоритетність євроінтеграційних процесів (виходячи з важливості євроінтеграційних процесів вищої освіти України, вагові коефіцієнти міжнародних показників діяльності університетів (QS World University Rankings, Times Higher Education World University Rankings, THE University Impact Rankings та інших) встановлено вищими за вагові коефіцієнти національних показників). Також враховувалося досягнення закладами 17 цілей сталого розвитку ООН (С.І.Сидоренко).  

52. Цивільний захист. Минулого тижня ДСНС і Солом'янська РДА  знов перевірили університетські укриття. Було висловлено деякі побажання та зауваження – їх враховано в роботі. Зі складу отримано обладнання та комплектуючі для укриттів – лави, біотуалети, генератори, питна вода, аптечки – їх  передано в укриття Студмістечка, на цьому тижні їх буде передано і до укриттів навчальних корпусів. З заступниками деканів і директорів інститутів обговорено питання використання укриттів у денний, вечірній та нічний час, призначено відповідальних осіб   (В.А.Кондратюк, Ю.В.Нестеренко).  

53. Благоустрій. Минулого тижня університет отримав ґрунт для нового парку, його розподіляють по території парку. На поточному тижні там буде висіяно траву.  Також планується до кінця тижня провести останню в цьому сезоні акцію з висадки дерев.. Тривають комплексні роботи з  благоустрою схилу від скверу Піонерів авіації до вул. Політехнічної: висаджуються зелені насадження для його укріплення, проводиться робота з укріплення підпірних стінок та водовідведення. На поточному тижні планується завершити роботи з очищення і ремонту фасаду корпусу №1, завершено роботи з укладання бруківки біля Енергокрила корпусу №1. Також перекладено бруківку біля ЦКМ (В.А.Кондратюк).

54. Відремонтовано дахи навчальних  корпусів  №№1, 17 та ЦКМ, пошкоджених буревієм 10 червня. Проводиться ремонт даху корпусу №10 та утилізація дерев, повалених у парковій зоні (В.А.Кондратюк).

55. Капітальні ремонти. Проведено заміну центральної водовідної магістралі діаметром 300 мм від вулиці Янгеля до корпусу №1. Усі відповідні документи і дозволи від міських служб на цю роботу було отримано (В.А.Кондратюк).

56. У  Центрі фізичного виховання і спорту «Політехнік» проводиться ремонтні роботи на тенісних кортах – вже є заявки на проведення там змагань різних рівнів. Планується заміна насосного обладнання та ремонт магістралей до великого басейну. Також проводиться робота зі створення майданчиків просто неба для занять волейболом та футболом  (В.А.Кондратюк).

57. Соціальний напрям. Відділ охорони праці та кафедра охорони праці  спільно з Держпраці розробляють технічне завдання на реалізацію наукової роботи щодо розробки нових критеріїв і підходів до охорони праці на великих державних підприємствах (В.А.Кондратюк).

58. Проведено зустріч з членами ініціативної групи мешканців будинків, розташованих на території університету, з питання укладення прямих договорів з «Київенерго» (В.А.Кондратюк).

59. Фонд підтримки ЗСУ «Київський політехнік». Фонд працює за визначеними напрямами. Минулого тижня до Херсона направлено рятівний човен на 8  місць для проведення рятувальних робіт у підтоплених районах (В.А.Кондратюк, І.А.Гришко, Л.Г.Субботіна).

60. Безпека. На вихідних від студентів було отримано інформацію про групу невідомих осіб, які незаконно перебували на території Студмістечка, – ситуацію було залагоджено  спільно з поліцією. На території додатково встановлено 4 камери відеоспостереження. Спільно зі Студмістечком вирішується питання забезпечення проходу студентів до навчальних корпусів і гуртожитків за студентськими квитками  (В.А.Кондратюк, О.О.Царенок). 

61. МОН України надано звіт про використання університетом бюджетних коштів  у травні. Фінансування на червень одержано в повному обсязі.

Спецкошти надходять щодня. Проплати проходять своєчасно і регулярно, кошти на рахунку є. Кредиторської заборгованості університет не має.

Кошторис на відзначення 125-річчя університету підготовлено і погоджено, він готовий до затвердження.

Триває робота з організації відділу централізованого бухгалтерського обслуговування підрозділів. Підрозділи передають до центральної бухгалтерії свої матеріали. Відділ уже частково почав працювати.

Завершується робота комісії з оптимізації штатної структури університету. На наступному тижні планується провести її завершальне засідання, на якому відпрацьовано пропозиції щодо такої оптимізації для затвердження  (Л.Г.Субботіна).

62. Студмістечко працює в штатному режимі. Перепускний режим перевіряється, питання  поселення вирішуються у робочому порядку.

Колектив Студмістечка та його мешканці долучилися до збору коштів, майна та продуктів для людей, які постраждали внаслідок руйнування Каховської ГЕС.

Триває робота з благоустрою укриттів:  9 червня на центральному складі отримано для них лави, біотуалети та хімічні препарати для них, теромплащі, турнікети та аптечки  (О.О.Царенок).

63. В університеті після прийняття Конференцією трудового колективу затверджено нову редакцію Антикорупційної програми, яка є підґрунтям подальшої розбудови антикорупційної політики КПІ. Цей документ керівникам слід довести до всіх працівників (Я.Ю.Цимбаленко).

64. Науково-технічна бібліотека працює у двох форматах – дистанційному та безпосередньо в приміщенні бібліотеки.

Ще одна конференція з питань Відкритої науки (Open Science) «Безпека, відмовостійкість та інтелект» відкрилася в проєкті «Наукова періодика України». Матеріали вже виставляються у відкритий доступ.

Минулого тижня три працівниці бібліотеки взяли участь в Українсько-литовському бібліотечному форумі в кількох містах  Литви, де представили НТБ ім .Г.І.Денисенка і розповіли про роботу бібліотеки в напрямі підвищення інформаційної грамотності різних категорій членів університетської спільноти.

Директорка НТБ взяла участь в інтелект-форумі у Львові, що проводила Національна Одеська бібліотека (О.М.Бруй).

65. Минулого тижня КПІ вперше створив контент для ТікТок поставивши сюжет про унікальний колінний протез, який розроблено в КПІ. За добу він мав майже 100 тисяч переглядів. Планується і надалі робити сюжети про студентські розробки з актуальної тематики для цього ресурсу (О.Л.Коваленко).  

66. Адресу університету змінено, тому в діловому листуванні слід вказувати вже нову адресу.  

Програму відділу кадрів об'єднано з програмою департаменту безпеки, який затверджує фото працівників, які наймаються на роботу, та інше. Програма доопрацьовується в напрямі її інтеграції з програмою щодо реалізації наукових проєктів тощо для оперативного відображення відповідної інформації.

Наближається відпускний період. Департамент  управління справами просить працівників університету вчасно, не менш, ніж за два тижні, подавати заяви на відпустку для своєчасного оформлення наказів і нарахування відпускних (М.О.Мазур).

67. Профком  КПІ спільно з проректором А.А.Мельниченком і Київською міською організацією Профспілки працівників освіти та науки працюють над пропозиціями змін до Положення про порядок присвоєння вчених звань доктора філософії.

Відбулося засідання Профкому, на якому розглянуто низку важливих для університету питань (М.О.Безуглий).  

68. Студрада продовжує збір на акумулятори для рацій для студента ФЕЛ. Половину збору вже закрито.

У суботу проведено благодійний квартирник.

Активісти Студради поспілкувалися з проректором Вадимом Кондратюком і керівництвом департаменту безпеки та студентами, які постраждали внаслідок конфліктної ситуації з працівниками цього департаменту, що виникла позаминулого тижня, з'ясували всі деталі й домовилися, що її винуватця з департаменту звільнять.

У Всесвітній день донора 14 червня планується провести чергову виїзну донацію. Крім того, планується відродити традиційну виставку фотографій-«Фотосушку КПІ»  (Є.Малкіна).

69. Профком студентів організував 10 червня турнір з волейболу, участь у якому взяли 6 команд. Під час турніру проводився збір коштів для студента КПІ, який нині служить у ЗСУ.

Крім того, 10 червня профком долучився до проведення дня 20-го гуртожитку, під час якого також проводився збір коштів для воїнів ЗСУ – зібрано більше 15 тисяч гривень на ремонт транспортного засобу.

У суботу було організовано трансляцію матчу фіналу Ліги чемпіонів  у приміщенні ДНВР, під час якого в рамках того ж само збору вдалося зібрати ще кілька тисяч гривень.

На поточному тижні планується організувати ще 3 трансляції футбольних матчів за участю збірної України (І.Степанюк).

📍 Стартувала екзаменаційна сесія. Вона триватиме до 25 червня. За результатами залікової сесії 40% студентів мають академічну заборгованість.

📍 119 освітніх програм КПІ успішно пройшли акредитацію.

📍 Сформовано спеціальні центри «Крим-Україна», «Донбас-Україна». Вони надаватимуть освітні послуги студентам з тимчасово окупованих територій.

📍 Завершується реєстрація заяв до аспірантури. Вже зареєструвалося 136 вступників.

📍 Університет активно готується до нового навчального року. Зокрема, складають розклади занять; розширюють зону покриття WiFi від компанії HUAWEI (за минулий тиждень — плюс два бомбосховища з інтернетом); моніторять готовність приміщень до очної форми навчання; укриття укомплектовані біотуалетами, лавами, аптечками й тепловими гарматами.

📍 Делегація КПІ у складі 21 студентки та викладачки представлятиме наш університет на форумі Women in Tech Summit у Варшаві.

📍 Триває профорієнтаційна кампанія серед школярів. Щотижня близько 150 майбутніх абітурієнтів відвідують екскурсії кампусом.

📍 Західні партнери передали 36 тисяч гривень фінансової допомоги до Благодійного фонду підтримки ЗСУ «Київський політехнік».

Дата події