Інформація про засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету від 8 травня 2023 року

8 травня під головуванням ректора М.З.Згуровського відбулося чергове засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету. Розглянуто низку питань організації освітнього процесу в умовах режиму воєнного стану, а також забезпечення життєдіяльності та безпеки університету.

Виступили: М.З.Згуровський, О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська, В.А.Пасічник, М.Ю.Ільченко, С.І.Сидоренко, В.А.Кондратюк, Л.Г.Субботіна, О.О.Царенок, М.М.Перестюк, О.М.Бруй, В.Галятін, І.Степанюк, Ю.Максимюк.

Основні питання, які розглянуто на засіданні, та рішення, що було ухвалено:

1. Освітній процес. Минув перший тиждень навчання у змішаному режимі. Завершується прибуття студентів д Києва для виходу на навчання в такому режимі. Заняття проводяться за розкладами та за планом. Впродовж минулого тижня потреби використовувати укриття в часи навчального процесу не було. Розпочато аналіз скільки студентів долучилися до навчання, а скільки – ні, і чому саме (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська, В.А.Кондратюк, О.О.Царенок).

2. Освітній процес. З 8 травня розпочато другу атестацію. Вона проводитиметься до 20 травня. Все проходить у штатному режимі (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська).

3. Кадрові питання. 5 травня офіційно оголошено черговий, останній цього навчального року конкурс за зайняття посад науково-педагогічних працівників (НПП). Загалом на нього винесено 197 посад  (О.А.Жученко, М.О.Безуглий).

4. Готується наказ про щорічне звітування НПП про результати роботи в навчальному році, що спливає. Це комплексне звітування має пройти до 26 червня (О.А.Жученко).

5. Вступна кампанія. 8 травня розпочалася реєстрація на Єдиний вступний іспит та Єдине фахове вступне випробування для вступників до магістратури. Вона триватиме до 31 травня для випускників бакалаврату усієї країни. Для випускників бакалаврату КПІ ця процедура завдяки використанню спеціального сервісу «Електронного кампусу» є спрощеною. Крім того, 5 травня відбувся День відкритих дверей для вступників до магістратури, де їм були надані детальні пояснення щодо процедурних моментів цьогорічного вступу  (О.А.Жученко, Н.В.Семінська, Приймальна комісія, КБ ІС).

6. Акредитація освітніх програм (ОП). На минулому тижні  в університеті працювало  3 експертних груп за різними спеціальностями. На поточному тижні працюватимуть ще 2 експертні групи. Також минулого тижня в НАЗЯВО відбулося засідання ГЕР за 7 ОП – висновки по всіх є позитивними. Крім того, було отримано звіти експертних груп за 10 ОП, також з позитивними висновками. За низкою ОП експерти відзначали унікальність для нашої країни практик, які реалізуються в КПІ. Чергове засідання  Колегії НАЗЯВО заплановане на наступний тиждень, на його розгляд вноситимуться для остаточного затвердження 14 ОП КПІ терміном на 5 років (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська).    

7. Міжнародна акредитація увійшла в активну фазу. Вже призначено 2 експертні групи, до складу кожної з яких входять по 5 осіб. Вони почали працювати з наданими КПІ матеріалами. Формується програма проведення експертизи, що проходитиме в змішаному режимі: 4 експерти працюватимуть дистанційно, 1 (з України) відвідає університет для ознайомлення з відповідними аспектами  роботи за ОП. Експертні групи працюватимуть з університетом з 29 травня по 1 червня. Європейська акредитація ОП завіряється  відповідним сертифікатом, який визнається усіма урядами Європи. Вона дозволяє включати таку програму в усі європейські національні реєстри і каталоги для вступників, а також є базою для розвитку партнерських стосунків і розвитку співпраці з європейськими університетами (О.А.Жученко, Б.І.Дуда).

8. Минулого тижня з першої пари розпочато моніторинг проведення  занять в змішаному режимі. Він проводиться не вибірково, а фронтально, контролювалося проведення всіх без винятку занять.  До роботи в такому режимі приступили усі викладачі.  На окремих факультетах вже вийшли на навчання 100% студентів, які мусили це зробити, на інших у деяких групах – приблизно 30%. Утім ситуація поліпшується. Також здійснюється  моніторинг і аналіз проходження переддипломної практики студентами, які закінчують бакалаврат (А.А.Мельниченко).

9. Триває співпраця з Шеффілдським університетом (Велика Британія). Незабаром має розпочатися заняття з удосконалення англійської мови для 50 викладачів, причому  20 з них – представники факультету лінгвістики. Тобто це навчання викладачів, які вже мають достатньо високий рівень володіння англійською мовою, тож здійснюється відповідний відбір. Навчання відбуватиметься в дистанційному режимі (А.А.Мельниченко, С.І.Сидоренко).

10. Минулого тижня підписано угоду з Познанською політехнікою щодо навчання наших студентів на його платформі дистанційного навчання. Наші студенти отримують до неї повний доступ. Значна частина розміщених на цій платформі курсів (більше 100)  начитано англійською мовою. Крім того, там є й інші навчальні матеріали (А.А.Мельниченко, С.І.Сидоренко).

11. Минулого тижня відбулася зустріч з нідерландським розробником програмного забезпечення «TENSOR» – він безкоштовно пропонує його для використання в навчанні студентів механічних та деяких інших спеціальностей (А.А.Мельниченко).

12. Аспірантура. Для тих аспірантів, які вже готові виходити на захист,  на факультетах і в інститутах розпочато проведення передзахистів, щоби у вересні, коли завершується термін навчання в аспірантурі, їхні роботи були повністю готовими до захисту. Вже є і дострокові захисти дисертацій, зокрема такий захист має відбутися в ІТС (А.А.Мельниченко).

13. Триває перевірка профілів викладачів в Google Scholar. Станом на тепер виявлено, що 332 профілі мають певні проблеми. Деякі науковці таких профілів ще навіть не створили – їм надаватиметься допомога  (А.А.Мельниченко).

14. Триває робота з розвитку інформаційних систем університету, зокрема системи  «Інтелект. Викладачі та науковці» (А.А.Мельниченко, КБ ІС).

15. Проведено чергове засідання Ради з питань навчально-виховної роботи з заступниками деканів/директорів з навчально-виховної роботи та з соціально-побутових питань. Відбулося знайомство з новим директором студмістечка, якому учасники засідання поставили низку запитань щодо безпеки в гуртожитках, вивезення сміття тощо. До учасників засідання доведено інформацію щодо аналізу правопорушень та вжитих заходів за 2020/2021, 2021/2022 та поточний навчальний рік,  (Н.В.Семінська, Т.А.Хижняк).

16. У базі даних Мінсоцполітики сформовано список студентів на виплату соціальної стипендії у травні 2023. Її відправлено до Управління соціального захисту (Н.В.Семінська, Є.Ю.Борисівна).

17. Проведено засідання стипендіальної комісії університету, на якому розглянули питання:

1) про призначення академічної стипендії КМУ на ІІ семестр 2022-2023 р. студентові Богдану Олександровичу Баталія (ПБФ);

2) про зняття академічної стипендії зі студентів у зв'язку з академічною відпусткою (ІПСА-1 студент, ФІОТ-4 студента);

3) про припинення виплати академічної стипендії компанії «Мелексіс-Україна» студентові  Глібу Карягіну (ФЕЛ) (Н.В.Семінська, Л.Г.Присяжнюк).

18. Керівниця відділу академічної мобільності Ольга Демиденко у прямому етері розповіла студентам про академічну мобільність і міжнародні проєкти, що їх реалізують студенти КПІ (О.П.Демиденко).

19. Проведено 4 конкурсні відбори до конкурсної комісії університету Ройтлінгену, Загребського університету, Варшавської політехніки, Ризького технічного університету (О.П.Демиденко).

20. Надано сприяння у проведенні Дня відкритих дверей на ФЕЛ, ФЕА, ФЛ (Н.М.Пожарськва).

21. Працівники ДНВР спільно з Приймальною комісією та КПІмедіа провели прямий ефір Дня відкритих дверей для магістрів КПІMaster'sTime (Н.М.Пожарська, М.М.Перестюк).

22. Триває підготовка до проведення Дня відкритих дверей для вступників на бакалаврат. Захід проходите в змішаному форматі і запланований на 27 травня (Н.М.Пожарська).

23. Продовжується робота факультетів/інститутів щодо підписання договорів про співпрацю з компаніями-партнерами/організаціями. Впродовж тижня погоджено договори з  Центральноукраїнським національним технічним університетом (НН ІЕЕ), АТ «Подільський цемент» (ХТФ), АТ «Фармак» (ДНВР), ТОВ «АЛЮПРО Груп» (НН ІМЗ) (Н.М.Пожарська).

24. З 1 по 5 травня 25 студентів КПІ взяли участь у вишколі «Захисники Києва», організованому Департаментом молоді та спорту і Київським молодіжним центром (Н.В.Семінська, Ю.О.Богук).

25. Уперше за останні 4 роки відбулося відкриття суспільної платформи «Колізей», яке відвідало більше 200 студентів. Для відвідувачів було організовано благодійний концерт/караоке, благодійне барбекю та безліч фотозон та активностей. Під час заходу зібрано понад 17 тис.грн  (Є.Г.Байкіна).

26. ДНВР спільно з кафедрою психології започатковує фестиваль-форум «КПІ солідарна» – Психологічна підтримка студентів. Проведення першого фестивалю заплановано на 13 травня. Мета фестивалю - соціалізація та адаптація до змішаного режиму навчання (Студентська соціальна служба).

27. Представники НДЧ спільно з ДМС та ФММ взяли участь у зустрічі з представниками мережі Danube Transfer Center (DTC), де обговорювалися конкурси програми «Горизонт Європа» на 2023 рік, зокрема спрямовані на підвищення ефективності трансферу технологій (В.А.Пасічник, С.І.Сидоренко, М.О.Кравченко).

28. На конкурс білатеральних наукових проєктів Україна-Литва подано 4 проєкти (ХТФ, 2 НН ІМЗ, НН ІАТ)  (В.А.Пасічник, декани факультетів/директори інститутів).

29. 2 травня в МОН України представники НДЧ узяли участь у нараді щодо виконання проєкту «PolyINAT-12U» (В.А.Пасічник, Ю.М.Сидоренко).

30. Розглянуто звернення 3 університетів Англії – Школи інженерії Глазго, Університету Кінгстона Лондонської школи інженерії та Університету Шеффілда. За результатами розгляду заплановано провести спільну онлайн-нараду (В.А.Пасічник, С.І.Сидоренко).

31. Представники НДЧ 5 травня взяли участь у нараді за участі керівництва ІПОТ та НДЧ, профільних фахівців КПІ, представників потенційного замовника та партнерів проєкту з розмінування (В.А.Пасічник, Ю.М.Сидоренко, І Г.Малюкова).

32. За результатами взаємодії з Мінцифри в частині залучення технічних експертів -  працівників КПІ до проєкту BRAVE1, відбулося уточнення даних про експертів. Станом на 4 травня за даними Мінцифри в системі зареєстровано 7 експертів від КПІ (В.А.Пасічник, Ю.М.Сидоренко).

33. Для розгляду Радою Кластеру високих технологій «Антонов» для професора  М.І. Бобиря підготовлено перелік НДДКР бюджетних і госпдоговірних робіт в авіаційній галузі за період 2017-2023 рр. (В.А.Пасічник, Ю.М.Сидоренко).

34. Завершено прийом документів на конкурс на заміщення вакантних наукових посад в КПІ ім. Ігоря Сікорського (керівники НДЧ, ДІТТ та ОКБ «Шторм») (В.А.Пасічник, Ю.М.Сидоренко).

35. Минулого тижня отримано 3 свідоцтва про реєстрацію авторського права на твір (НН ММІ).

36. Підготовлена до друку перша частина, завершено частину 4-х розділів книги 1-129 сторінки. Розділи  5, 6 та 8 - на редакційному погодженні, 9-12 на вичитуванні, звірці та верстанні (М.Ю.Ільченко, В.В.Татарчук).

37. За участі проректора В.А. Кондратюка, начальниці ДЕФ Л.Г. Субботіної, Вченого секретаря В.В.  Холявко та начальниці  планово-фінансового відділу М.В. Броницької:

- розглянуто та погоджено кошторис підготовки заходів до 125-річчя університету для його затвердження Бюджетною комісією;

- обговорено засади нагородження співробітників університету почесною відзнакою «За служіння і відданість КПІ», для чого необхідна інформація про працівників зі стажем 50 років і більше роботи в КПІ;

- підготовлено лист до підрозділів щодо кількості примірників книги для кожного підрозділу, яку вони замовлять з оплатою.

38. За ініціативи Асоціації випускників КПІ підготовлено та проведено зустріч з випускником КПІ, президентом компанії мобільного зв'язку «Київстар» Олександром Комаровим (М.Ю.Ільченко, С.А.Манзюк).

39. У межах роботи Комітету з міжнародної та інформаційної діяльності Української Ради Миру (УРМ) продовжувалася підготовка до підписання Угоди УРМ з Незалежним Українсько-Польським інформаційно-аналітичним Медіа-форумом (Республіка Польща) та  підготовка проєкту Угоди УРМ з КПІ ім. Ігоря Сікорського, КНУ імені Тараса Шевченка, Національним педагогічним університетом імені М.П. Драгоманова, Київським національним економічним університетом імені Вадима Гетьмана) та Національною педагогічною академією наук України (С.І.Сидоренко, А.В.Ковтун).  

40. Студентський парламент КПІ розпочав другий етап виконання пілотного проєкту за грантом Шведського інституту, під час якого студенти – виконавці проекту –   навчатимуться готувати проєктні пропозиції зі створення студентських стартапів (Н.В.Семінська, Ю.Максимюк).

41. Започатковано спільний з UoS проєкт «Building Back Better» на підтримку українських, у тому числі студентських, стартапів для післявоєнного відновлення підприємницької екосистеми України для сприяння інноваціям у таких ключових для відновлення галузях: інфраструктура, промисловий хайтек, енергетика, біомедична інженерія (В.А.Пасічник, С.І.Сидоренко, І.Г.Малюкова, Н.В.Семінська).

42. 58 технічних університетів Альянсу CESAER запросили КПІ до участі у конкурсі CESAER Student Challenge 2023 за темою «Внесок науково-технічних університетів у сталий розвиток». Три найкращі проєкти будуть представлені на засіданні Генеральної Асамблеї CESAER в Політехнічному університеті Мадриду, Іспанія, у жовтні 2023 року. Команда-переможець отримає грошовий приз у розмірі до 20 000 євро (С.І.Сидоренко, І.Г.Малюкова, Н.В.Семінська).

43. Представники ДМС разом з Н.В. Семінською та представниками Студентського парламенту КПІ взяли участь у вебінарі Magna Charta Observatory – конкурсі студентських есе «Університети та реконструкція міст: роль досліджень та освіти». Конкурс Magna Charta Universitatum 2023 присвячений відповідальності університетів за взаємодію зі своїми громадами та визнає роль студентів як ключової зацікавленої сторони в університетах (Н.В.Семінська, С.І.Сидоренко, Ю.Максимюк).

44. За пропозицією UoS, Glasgow University та Kingston University розпочато роботу над підготовкою проектної заявки в космічній сфері для подачі на конкурс Міжнародного фонду двостороннього співробітництва (це перший стратегічний фонд Британського космічного агентства) (В.А.Пасічник, Ю.М.Сидоренко, І.В.Коробко, Р.В.Антипенко).

45. Триває допомога підрозділам в підготовці 9-ти проектних заявок до конкурсів «Горизонт Європа» та 2-х проектних заявок до конкурсів програми ERASMUS+ (КА2) (С.М.Шукаєв).

46. 4-го травня Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» оприлюднив розширений та оновлений Рейтинг акредитацій освітніх програм ЗВО України. За версією «Євроосвіти», акредитаційні експертизи НАЗЯВО найбільш комплексно й адекватно характеризують ефективність роботи вітчизняних університетів. КПІ посідає перше місце в цьому рейтингу (С.І.Сидоренко).

47. Цивільний захист. Минулого тижня захисні споруди цивільного захисту університету перевірили представники поліції прокуратури та ДСНС на предмет їхнього цільового використання. Зауважень немає. Проводиться робота щодо створення ще одного укриття в гуртожитку №4. Там, зокрема, слід виконати роботи з ремонту інженерних мереж, які забезпечують цей гуртожиток і НТБ. Після їхнього проведення в університеті можна буде відкрити ще одне укриття на 400 осіб.  Також відбулися торги з закупівлі деяких видів додаткового обладнання (лави для сидіння, біотуалети, медичні аптечки тощо) для укриттів, їхніх переможців визначено. До кінця тижня визначені товари планується закупити, отримати  й розподілити по укриттях (В.А.Кондратюк, Ю.В.Нестеренко, О.О.Царенок).

48. Пожежна безпека. Минулого тижня інспектор ДСНС на запрошення університету попередньо оглянув укриття університету, які було підготовлено до додаткової атестації. Далі працівники відповідних служб підготують нові акти тих місць, які вже було атестовано, але тепер  вже на більшу кількість осіб, що зможуть там перебувати. Всі позиції погоджено, робота розрахована приблизно на 2 тижні (В.А.Кондратюк).

49. Благоустрій нового парку. 4 травня проведено акцію з додаткового висаджування 50-и саджанців у новому парку вздовж вулиці Борщагівської. Участь у ній взяли працівники факультетів та інститутів, які розташовано біля цього парку, – ІАТ, ІМЗ, ІАТЕ та ФЕА. До акції також долучилися керівники та курсанти ІСЗЗІ, які висадили алею з 17-и ялин уздовж корпусу №21. На поточному тижні там буде завершено планування ґрунту і висіяно траву. В парку залишилися 2 ділянки на висадку приблизно 20-и саджанців (В.А.Кондратюк).

50. Двомісячник з благоустрою території завершується. Завершуються ремонтні роботи в   Енергокрилі корпусу №1 і біля нього: відремонтовано відмосток і укладено тротуарну плитку, укладається бруківка. Далі буде завозитися грунт, щоби повністю спланувати територію для зеленої зони вздовж паркової алеї. Окрім того, на засіданні технічно-будівельної комісії прийнято рішення перекласти вхід до Енергокрила та укласти перед ним тротуарну плитку (В.А.Кондратюк).

51. Планується розпочати роботи з благоустрою схилу за корпусом №6. Минулого тижня там уже вирізано аварійні дерева, придбано саджанці для висадки там нових дерев  (В.А.Кондратюк).

52. Почала працювати придбана нова спецмашина – автовежа. Впродовж трьох днів вона використовуватиметься для видалення аварійних сухих дерев у парковій зоні згідно з актами, виданими «Київзеленбудом», а тоді – на фасадних роботах у корпусі №1 (В.А.Кондратюк).

53. У ЦФВС «Політехнік» закінчено капітальний ремонт інженерних мереж і покриття на тенісних кортах. На цьому тижні корти буде введено в експлуатації. Також проводиться робота з дитячо-юнацькою школою «Динамо» щодо відновлення покриття на Малому спортивному ядрі біля навчального корпусу №11. Окрім того, після виходу студентів на навчання в змішаному режимі, кількість відвідувачів Центру значно зросла. Набираються секційні групи і команди для занять по окремих видах спорту. За 5 місяців діяльності Центр уже  забезпечив надходження коштів в сумі, що дорівнює всім торішнім надходженням. (В.А.Кондратюк).

54. З ініціативи студентів замовлено інформаційні таблички, які буде встановлено біля дерев, які ростуть на території університету і є природоохоронними об'єктами (В.А.Кондратюк).

55. 4 травня відбулося засідання правління Фонду підтримки ЗСУ «Київський політехнік». Усі кошти, які були на його рахунку (приблизно 200 тисяч гривень), розподілено на закупівлю товарів згідно з заявками від політехників, Це, передусім, безпілотники, а також засоби індивідуального захисту (В.А.Кондратюк, І.А.Гришко, Л.Г.Субботіна).

56. Безпека. На поточному тижні планується провести повторні навчання з надання першої домедичної допомоги для співробітників, які працюють на пересувних постах швидкого реагування. З правоохоронними органами міста уточнено графіки патрулювання чергових університету в періоди дії комендантської години. Також працівники департаменту господарської роботи спільно з працівниками «КПІ Телеком» прокладають магістралі для встановлення на території КПІ 8-и додаткових камер відеоспостереження  (В.А.Кондратюк).

57. Фінансування за травень за загальним бюджетом університет ще не отримав але всі рахунки надано. Перерахування очікується на наступному тижні.

Аванс нараховується без надбавок, виходячи з  посадових окладів.

Спецкошти надходять. Практично всі підрозділи виконали свої кошториси за перший квартал. Виконання кошторисів є набагато кращим, ніж торік. Загалом по університету надійшло понад 33% надходжень від річного кошторису, по підрозділах – від 29% до 39%.  ЦФВС практично виконав свій річний кошторис. Але, водночас, ЦКМ  кошторис недовиконує, Центр харчування – також.

Кредиторська заборгованість є мінімальною, лише за травень. Здебільшого це плата за акредитації та деякі придбання. Захищені статті оплачено.

Проводиться моніторинг платних послуг, які надаються в університеті. Якщо їхня вартість не покриває витрат підрозділів, її підвищуватимуть

Триває робота комісії  з оптимізації штатних розписів підрозділів (Л.Г.Субботіна).

58. У Студмістечку продовжувалося поселення студентів, які повернулися на навчання у змішаному режимі. Нині там проживають 5010 осіб. Проводиться моніторинг дотримання перепускного режиму.

Тривають ремонти приміщень у гуртожитках. Минулого тижня відремонтовано 4 кімнати, на цьому тижні планується відремонтувати стільки ж.

Проводиться поточний ремонт спортивних майданчиків,  косіння трави.

6 травня Солом'янська РДА допомогла з вивезенням сміття, його вивезено повністю. Розпочато моніторинг обсягів сміття, які в Студмістечку накопичуються впродовж тижня.

Листи щодо необхідності збільшити норми розрахунку утворення обсягів твердих побутових відходів на одного мешканця гуртожитків від Студмістечок НАУ та КНУ імені Тараса Шевченка разом з листом КПІ буде переслано на адресу КМДА (О.О.Царенок).

59. Доуніверситетська підготовка. Розпочато підготовку до нового навчального року. Триває рекламна кампанія, проводиться набір. Заняття планується розпочати 1 липня 2023 року.  

На 30 травня заплановано урочисте вручення сертифікатів випускникам підготовчих курсів з підготовкою відповідних відеоматеріалів.

Комерційні зйомки. В ЦКМ було проведено комерційну зйомку. Завдяки ній Фонд  розвитку університету поповнено на 50 тисяч гривень.

КПІмедіа. Розпочато роботу над новим проєктом «Підкаст КПІ»: вже готовий перший випуск про участь викладача КПІ в експедиції в Антарктику на станцію «Вернадський». Прем'єра відбудеться ближчими днями. Окрім того, на черзі черговий історичний фільм –про Михайла Кравчука. Триває робота над проєктом «Ретро КПІ», низку матеріалів у його межах вже оприлюднено.  Проведено два прямих ефіри з ДНВР на тему «Грантова діяльність та можливості для студентів» і «День відкритих дверей для вступників до магістратури». Також триває робота з ДНВР над створенням 60-и роликів за проєктом «Мрія» і починається робота над  проєктом для популяризації КПІ серед потенційних вступників під робочою назвою «Вступ 2023: КПІ – твій перший пріоритет». Окрім того, до 125-річчя КПІ проводиться підготовка серії «Легенди КПІ». Планується зробити  матеріал про книгу до 125-річчя КПІ. Триває робота над серією «КПІ для Перемоги» про студентів, викладачів і співробітників, які захищають Батьківщину: ближчим часом вийде чергове інтерв'ю – з доцентом ФМФ, директором Центру тестування   Ярославом Симчуком.

КПІмедіа готовий приступити до запису відеолекцій викладачів КПІ. Крім того, здійснюються прямі трансляції захистів аспірантів і докторантів. Також проводиться робота з оцифрування матеріалів університетського відеоархіву (М.М.Перестюк).

60. У роботу відділу кадрів і загального відділу впроваджено програму «Кадри». Вона дозволяє пришвидшити виконання процедур, пов'язаних з вирішенням будь-яких питань, пов'язаних з кадрами.  

До моменту реєстрації в МОН України Статуту КПІ зі змінами, затвердженими Конференцією трудового колективу (зміна назви проспекту Перемоги на проспект Берестейський), юридична адреса університету все ще залишається колишньою – «проспект Перемоги» з зазначенням у дужках «проспект Берестейський». Статут надіслано до Міністерства, але відповіді університет поки що не отримав  (М.О.Мазур).

61. Профком КПІ продовжує планування літнього оздоровчого сезону. Станом на тепер зареєструвалося приблизно 300 працівників, які хотіли б цього літа отримати сприяння  в організації оздоровлення. Ще приблизно 200 хотіли б отримати допомогу в організації оздоровлення дітей. Оскільки нині бази відпочинку для університету є недоступними, завдання це є доволі складним, але Профком намагатиметься його вирішувати. Опитування триває (М.О.Безуглий).

62. Студентська рада університету минулого тижня допомогла Фонду «Повернись живим» організувати відеозйомку у Музеї КПІ.  

Студрада КПІ разом зі Студрадами факультетів планують провести 13 травня  «благодійну барахолку». 

Продовжують працювати розмовні та дебатні клуби (В.Галятін).

63. Профком студентів КПІ за запитом Ради старшокласників Солом'янського району  провів екскурсію по університету та спряв проведенню екскурсію по Музею КПІ.

Гуманітарний штаб Профкому завершив сезон виготовлення окопних свічок. Останню партію в 1000 свічок ближчим часом буде відправлено на фронт і їхнє виробництво буде законсервоване. 

7 травня КПІ відвідала делегація студентів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Для них проведено екскурсію. Досягнуто домовленостей про співпрацю (І.Степанюк).

Дайджест новин: що відбувається у КПІ

📍 Минув перший тиждень змішаного навчання. Заняття проходять за розкладом. Повітряних тривог під час навчального процесу майже не було. Адміністрація університету планує проаналізувати, який відсоток студентів долучився до змішаного навчання. Наразі в деяких групах навчається лише третина студентів.

📍 Розпочався другий календарний контроль у весняному семестрі, який триватиме до 20 травня.

📍 5 травня оголошено конкурс на посади викладачів — останній в цьому навчальному році.

📍 Триває підготовка наказу про щорічне звітування науково-педагогічних співробітників про результати роботи в цьому навчальному році — комплексне звітування відбудеться до 26 червня.

📍 Починається реєстрація на Єдине вступне випробування для вступників на магістратуру, яка триватиме до 31 травня. Для КПІшників процедура буде спрощена: вони можуть зареєструватись через «Електронний кампус».

📍 Окрім планової національної атестації, триває міжнародна акредитація КПІшних освітніх програм. Якщо європейська акредитація буде вдалою, вона зможе бути зарахована на національному рівні. Також КПІ отримає міжнародний сертифікат, визнаний усіма європейськими урядами.

📍 Відбувся контроль проходження практики бакалаврами. Також триває підготовка до проведення сесії та атестації для бакалаврів і магістрів — розклади сформовані, плани затверджені.

📍 Університет Шеффілда розпочинає дистанційну підготовку 50 КПІшних викладачів на програмах англомовної підготовки.

📍 КПІ підписав договір з Познанською політехнікою про користування електронною освітньою платформою польського вишу. КПІшники матимуть повний доступ до понад сотні англомовних і багатьох польськомовних технічних і гуманітарних курсів.

📍 КПІшники отримають безкоштовне програмне забезпечення від нідерландського розробника — його встановлять у компʼютерних класах.

📍 В «Електронному кампусі» скоро зʼявиться модуль для вступників у магістратуру.

📍 Проведено комісії про академічні стипендії.

📍 Провели чотири конкурсні відбори для студентів і викладачів у закордонні університети.

📍 Триває підготовка до бакалаврського дня відкритих дверей.

📍 Триває активна підготовка грантових заявок на міжнародні наукові проєкти.

📍 Три університети Великої Британії звернулись до КПІ з пропозицією про співпрацю у космічних проєктах. Йде переговорний процес.

📍 58 університетів асоціації CEASAR запросили КПІ долучитися до конкурсу альянсу про сталий розвиток університетів, що відбуватиметься у Мадриді.

📍 Облаштування укриттів майже завершено. До кінця тижня КПІ планує отримати останні меблі, аптечки тощо для комфорту і безпеки в укриттях.

📍 Завершуються роботи у студмістечку. Цього тижня в роботу запустять КПІшні тенісні корти. Також у кампусі набирають групи для занять спортом. Планують відкрити сезон футбольних турнірів.

Дата події