До Києва повертаються його мешканці, які через збройну агресію рф виїжджали з дітьми зі столиці. Не дивно, що у місті визріла потреба у відновленні роботи дитячих садочків. Частина з них вже почала працювати, але їх поки що вкрай недостатньо. І батьки, що працюють, зіткнулися з серйозною проблемою – де залишати дитину на час роботи.

У КПІ ім. Ігоря Сікорського знайшли вирішення цієї проблеми для своїх співробітників. За ініціативою департаменту майнових і соціальних питань було проведено опитування більш ніж 100 сімей. Його результати підтвердили, що чимала кількість співробітників КПІ дійсно мають складнощі з тим, де залишати дітей на час роботи. На основі цього опитування було ухвалене рішення створити в університеті Клуб сімейного дозвілля для дітей працівників. Приміщення для нього знайшли на першому поверсі Центру культури і мистецтв університету. Клуб приймає до 15 дітей віком від 4 до 10 років. Зранку батьки можуть залишити дітей, з якими протягом робочого дня займатимуться двоє вихователів. Також батьки мають змогу відвести свою дитину на обід і нагодувати її в одній із працюючих їдалень КПІ, а потім повернути дитину в клуб, де вона і пробуде до кінця робочого дня.
Клуб
"Нам допомагає Асоціація випускників університету. Вона частково профінансувала створення клубу, – розповідає директор департаменту майнових і соціальних питань Сергій Манзюк, – а також придбала дитячі стільці, столики, іграшки тощо. Допоміг і профком студентів – надав у користування на час роботи клубу певне технічне обладнання, зокрема телевізор.

Клуб почав працювати 1 вересня. Перші враження і відгуки батьків – лише позитивні. Діти доглянуті, вихователі активно з ними займаються. Доцентка кафедри загальної фізики та моделювання фізичних процесів ФМФ Дарія Савченко, мати 4-річного Нікіти, вважає, що це дуже вдале вирішення проблеми догляду за дитиною на час їхньої з чоловіком роботи. "Найближчий міський дитячий садочок не працює, а приватні є для нас занадто дорогими", – говорить Дарія.
Клуб

У КПІ відкрито Клуб сімейного дозвілля

З 1 вересня в тестовому режимі почав працювати Клуб сімейного дозвілля для дітей співробітників КПІ.

Через воєнний стан багато дітей не мають змоги відвідувати навчально-виховні заклади. Тож вони зможуть у робочий час батьків перебувати в клубі під доглядом кваліфікованого персоналу.

⏰ Працюватиме клуб щобудня з 9:00 до 17:30.

Відкриття Клубу сімейного дозвілля

З 1 вересня в тестовому режимі починає працювати «Клуб сімейного дозвілля» для дітей співробітників КПІ.

Понад 100 охочих виявили бажання відвідувати клуб.

Ознайомтеся, будь ласка, з його правилами:

🔹 клуб наразі може прийняти до 15 осіб;
🔹 вік — від 4 до 8 років;
🔹 пріоритет надають дітям, обидва батьки яких працюють / навчаються в КПІ;
🔹 дитина може перебувати в клубі повний робочий день.

‼️ Обов’язкова реєстрація за посиланням: https://forms.gle/chvvmTrzmwV4TBRt5

📋 Уся інформація про наявність місць тощо — у телеграм-каналі: https://t.me/familyclubkpi

Дата події