Шановні київські політехніки! Протягом минулої доби Україна вела важку боротьбу вздовж усієї лінії зіткнення за захист своїх стратегічних позицій, у якій наша країна здобувала моральну і оперативну перевагу.

Бомбардуванню піддалися міста Харків, Київ, Житомир, Миколаїв, Суми.

Ситуація у м. Києві залишалася напруженою, але контрольованою.

Безпека і життєдіяльність на території університету зберігалася на належному рівні.

Оперативним штабом, студентами і співробітниками КПІ першочергово вирішувалися наступні питання:

1. Забезпечення прийнятних умов і надання необхідної допомоги людям, які знаходяться в укриттях (медична допомога, вирішення нагальних побутових проблем). Центром студентського харчування та волонтерами із числа студентів та співробітників університету організовано харчування людей, які перебували в укриттях.

2. На високому рівні була організувана робота оперативних штабів підрозділів: ММІ (директор Гришко В.А.), ФММ (декан Кравченко М.О.), ФБТ (декан Тодосійчук Т.С.), ФІОТ (декан Теленик С.Ф.), ФЕА (декан Яндульський О.С), ІМЗ (директор Сидоренко Ю.М);

3. На належному рівні забезпечувалися життєдіяльність і цивільний захист мешканців студмістечка. Студенти перебували переважно в укриттях. Перепускний режим контролювався працівниками і силами добровольців з числа мешканців гуртожитків. Гуртожитки було забезпечено необхідними комунальними послугами.

4. Представники Служби безпеки України відпрацьовували профілактичні заходи безпеки в студмістечку, спілкувалися з працівниками і мешканцями гуртожитків, які організовують життєдіяльність гуртожитків. Було відмічено хороший рівень організації життєдіяльності гуртожитків і самоорганізації мешканців.

5. У тісній взаємодії з Національною поліцією, Національною гвардією України, представниками територіальної оборони м. Києва було організовано комплекс заходів по забезпеченню правопорядку на території Університету. Спільно із представниками правоохоронних органів було здійснено профілактичний обхід усіх гуртожитків студмістечка та 25, 26 і 29-го навчальних корпусів.

6. Створено групу в телеграм каналі «Територіальна оборона КПІ» до складу якої входять співробітники, студенти університету та мешканці прилеглих будинків. Метою групи є оперативне отримання фото, відео або текстової інформації про пересування підозрілих осіб та вчинення будь-яких протиправних дій на території Університету для подальшої її передачі у відповідні правоохоронні органи з метою оперативного відпрацювання.

7. Під постійним контролем перебували системи енерго, теплозабезпечення, інженерні мережі, системи протипожежної безпеки, системи оповіщення і зв‘язку. Після аварійної ситуації відновлено електропостачання в 5-ому навчальному корпусі.

Оперативний штаб КПІ висловлює велику подяку студентам і співробітникам університету, які у ці складні часи докладають усіх можливих зусиль для забезпечення життєдіяльності колективу, надання допомоги своїм колегам.

Бережіть себе, своїх близьких і друзів
М. Згуровський

Дата події