19 серпня 2021 року компанія «Хуавей Україна» передала Національному технічному університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» новітнє обладнання для проведення наукових досліджень у сфері інформаційно-комунікаційних технологій і використання в освітніх цілях.

Зокрема, йдеться про такі пристрої: комутатори, маршрутизатори, надпотужні контролери Wi-Fi AirEngine, точки доступу найновішого стандарту Wi-Fi — 6 зі смартантенами, USB, Bluetooth low energy та слотом підключення IoT.

Сьогодні на базі цього вищого навчального закладу діє Академія інформаційних і мережевих технологій, авторизована Huawei. Відповідна угода між «Хуавей Україна» та КПІ ім. Ігоря Сікорського була укладена у липні 2020 року.

Академія готує майбутніх випускників університетів до роботи в галузі інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ). Слухачі здобувають знання та навички, корисні для продовження освіти й опанування інших технічних спеціальностей, а також для початку кар’єри в галузі ІКТ.

Програма ґрунтується на змішаній моделі навчання. Вона поєднує високу якість традиційної освіти, що передбачає безпосередній контакт викладача й студента, і навчальні курси й засоби тестування на базі сучасних технологій.

«Академія інформаційних і мережевих технологій, авторизована Huawei, є яскравим прикладом формування спільного освітнього й наукового середовища університету та високотехнологічної компанії, якою є Huawei. Це середовище не лише основа підготовки висококваліфікованих фахівців, а й засіб досягнення спільних технологічних проривів світового рівня», — наголосив Михайло Згуровський, професор і ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського.

«Мінцифра вітає співпрацю одного зі світових лідерів технологічних розробок у галузі ІКТ з провідним технічним університетом України. Оновлення технологічного обладнання для освітніх цілей, науки, проведення дослідницьких робіт сприятиме популяризації нових технологій. Підготовка висококваліфікованих фахівців у проєктуванні, будівництві інтернет-мереж, задоволенні потреб замовників, налаштуванні й обслуговуванні мереж доступу до інтернету поліпшить розвиток цифрової інфраструктури», — підкреслив Юрій Мацик, директор Директорату розвитку мобільного та фіксованого ШСД Міністерства цифрової трансформації України.

«Ми високо цінуємо нашу багаторічну співпрацю й партнерство з КПІ ім. Ігоря Сікорського. Сподіваємося, обладнання, яке ми сьогодні передаємо, допоможе студентам у навчанні й сприятиме появі в Україні нових висококваліфікованих спеціалістів у сфері телекомунікацій, які зроблять вагомий внесок у розвиток цифрової економіки України», — зазначив Чжан Ге, директор департаменту персоналу «Хуавей Україна».

У межах діяльності Академій інформаційних і мережевих технологій (ICT Аcademies), авторизованих Huawei, викладачі КПІ ім. Ігоря Сікорського пройшли сертифікаційний курс для майбутніх тренерів HCIA-Datacom та HCIA-WLAN.

HCIA-Datacom — це базовий курс із мережевих технологій, під час якого слухачі здобули відповідні знання й навички, зокрема, стосовно маршрутизації й комутації, безпеки й бездротових технологій, програмно-керованих мереж тощо.

Курс HCIA-Datacom є першим освітнім курсом Академії інформаційних і мережевих технологій, авторизованої Huawei, доступним українською мовою за посиланням. Варто відзначити, що переклад українською мовою курсу HCIA-Datacom забезпечено фахівцями радіотехнічного факультету й Департаменту міжнародних зв’язків КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Нагадаємо, що авторизовані Huawei Академії інформаційних і мережевих технологій на цей час створені у таких навчальних закладах, як Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»; Київський національний університет імені Тараса Шевченка; Харківський національний університет радіоелектроніки; Національний університет «Львівська політехніка»; Національний авіаційний університет; Державний університет телекомунікацій; Львівський національний університет імені Івана Франка; Комп’ютерна академія ШАГ у Харкові.

«Хуавей Україна» провадить проєктну роботу з низкою українських університетів із різних наукових напрямів. Зокрема, в червні 2021 року опубліковано результати дослідного проєкту «Цифрова економіка: вплив ІКТ на людський капітал та формування компетенцій майбутнього», проведеного Київським національним економічним університетом імені Вадима Гетьмана (КНЕУ) з ініціативи «Хуавей Україна».

Про компанію Huawei

Huawei є провідним світовим постачальником інфраструктури інформаційних і комунікаційних технологій (ІКТ), а також інтелектуальних пристроїв. Створюючи інтегровані рішення в чотирьох основних сферах (телекомунікаційні мережі, ІТ, «розумні» пристрої і хмарні сервіси), компанія прагне відкрити цифровий світ, в якому все є інтелектуальним і взаємопов’язаним, для кожної людини, оселі та організації.

Комплексний портфель продуктів, рішень і послуг Huawei є конкурентним і безпечним. Завдяки відкритій співпраці з партнерами з екосистем компанія створює довгострокову цінність для клієнтів, прагне розширювати можливості людей, збагачувати їхнє особисте життя і сприяє впровадженню інновацій в організаціях усіх форм і розмірів.

Huawei заснована 1987 року. Це приватна компанія, яка цілком належить її співробітникам.

Інновації Huawei спрямовані на задоволення потреб клієнтів. Компанія вкладає значні кошти у фундаментальні дослідження, концентруючись на технологічних проривах, які просувають світ уперед. У компанії працюють понад 197 000 співробітників у більш ніж 170 країнах і регіонах, що обслуговують більш ніж 3 мільярди людей в усьому світі.

В Україні компанія Huawei здійснює діяльність з 2000 року. Стратегія соціальної відповідальності «Хуавей Україна» охоплює чотири напрями: освіта, охорона здоров’я, захист довкілля, розвиток.

Дата події