Запрошуємо ближче познайомитися з нашим ФСП

18–19 травня відбулася Відкрита університетська студентська олімпіада з електронного урядування на базі КПІ ім. Ігоря Сікорського, організатором якої був факультет соціології і права (кафедра теорії та практики управління). На індивідуальні змагання зареєструвалися 69 учасників із 19 закладів вищої освіти. В командних змаганнях взяли участь 7 команд із 6 закладів вищої освіти. До участі запрошувалися не лише студенти спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування, а й студенти будь-яких інших спеціальностей.

Олімпіада з електронного урядування є унікальною як за форматом проведення, так і за змістовним наповненням. Вона відбувалася в онлайновому форматі з використанням платформи Zoom, платформи «Сікорський» у системі Moodle і платформи Classtime.

Партнерами олімпіади стали: Міністерство цифрової трансформації України, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Програма EGAP («Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади»), IT-компанія BWN GROUP і Всеукраїнський молодіжний центр.

Серед головних призів була можливість стажування у міністерствах – партнерах Олімпіади, менторство від керівниці IT-компанія BWN GROUP Алли Погонець, кава із заступником міністра, а також персональні рекомендації майбутнім роботодавцям від народного депутата України Неллі Яковлєвої. Переможці та номінанти олімпіади отримали фірмові рюкзаки від Програми EGAP, павербанки й подарункові сертифікати від BWN GROUP, футболки з логотипом «ДІЯ» від Міністерства цифрової трансформації України.

Під час Олімпіади відбулися активності та завдання від партнерів:
– тренінг про інструменти електронної демократії від Софії Сакалош, координаторки з упровадження цифрових інструментів у громадах Програми EGAP;
– тренінг від Олексія Зелів’янського (Програма EGAP) про е-демократію та штучний інтелект;
– виконання завдання від програми EGAP (програма «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади»);
– тренінг директора директорату розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації України Мстислава Баніка;
– індивідуальне та командне завдання від Міністерства цифрової трансформації України;
– два командних завдання від Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України;
– тренінг «Цифровізація дистанційного навчання – те, про що не розкажуть ЗМІ» від заступника міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації МОН України Артура Миколайовича Селецького;
– тренінг «Розвиток е-урядування в Україні та сучасні виклики» від керівниці IT-компанії BWN GROUP Алли Погонець;
– тренінг «U-Report як можливість реалізації електронної демократії» від Карини Людоговської, соціологині проєкту U-Report від UNICEF (Всеукраїнський молодіжний центр).

За результатами Олімпіади визначено переможців і номінантів індивідуальних змагань, а також команди-переможниці із завдань від міністерств. Серед переможців, номінантів і команд-переможниць є студенти спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування ФСП КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Дата події