У своєму дослідженні науковці КПІ й Інституту епідеміології та інфекційних хвороб показали, що останнім часом за антирейтингом (16 294 нових випадків на добу) Україна стала третьою в Європі – після Італії та Росії – й сьомою у світі – після США, Бразилії, Індії, Туреччини, Росії, Італії. Сьогодні коронавірусну інфекцію намагаються подолати понад 362 тисячі українців. Навантаження на медичну систему значно зросло протягом жовтня та листопада й наближається до критичного рівня. Зважаючи на складну епідемічну ситуацію, 13 листопада 2020 року уряд запровадив в Україні карантин вихідного дня. Рішення про його продовження або перехід до повного локдауну буде ухвалюватися на початку грудня на основі аналізу динаміки процесу зростання кількості хворих на COVID-19, коли будуть зрозумілішими наслідки карантину вихідного дня.

Між кількістю виявлених випадків COVID-19 і кількістю зареєстрованих захворювань на грип і ГРВІ впродовж останніх тижнів існує сильний кореляційний зв’язок (коефіцієнт кореляції дорівнює 0,88). Це підтверджує припущення щодо недодіагностики випадків COVID-19 із легкими та середньої важкості формами на тлі запровадження протиепідемічних заходів у країні з березня 2020 року та відсутності підтвердження циркуляції інших респіраторних збудників і вірусу грипу.
Сильний кореляційний зв'язок (коефіцієнт кореляції 0,99) відзначається також між кількістю випадків із клінічним діагнозом «пневмонія» та кількістю зареєстрованих випадків COVID-19 протягом однакового періоду спостереження. Це свідчить про те, що більшість випадків пневмонії пов’язані безпосередньо з COVID-19.

Виконане прогнозне моделювання з використанням технічного аналізу даних, методу подібності в математичному моделюванні, рекурентної нейронної мережі з довгою короткостроковою пам’яттю типу LSTM і нейронної мережі Back Propagation (BPNN) показує, що в першій половині грудня 2020 року кількість нових виявлених хворих, найімовірніше, може коливатися в діапазоні 14 000–20 000 осіб на добу. Водночас коефіцієнт адаптації до хвороби в Україні (відношення кількості людей, які померли за добу, до суми кількості померлих осіб і осіб, що одужали за цю добу) повільно покращується, що, ймовірно, зумовить зниження показника летальності в першій половині грудня 2020 до (1,73– 1,76 %), що майже вдвічі нижче за рівень цього показника у весняно-літній період.