Нещодавно на базі департаменту міжнародного співробітництва КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся семінар, на якому було презентовано новий веб-сервіс ДМС "Інформаційна платформа можливостей міжнародних проєктно-грантових програм ("Міжнародна мозаїка")".

"Інформаційна платформа можливостей міжнародних проєктно-грантових програм" (https://intermozaika.kpi.ua/) – це інтерактивне мультимедійне середовище сервісного типу для організаторів міжнародної проєктно-грантової діяльності КПІ, керівників магістерських освітніх програм і гарантів освітньо-наукових програм докторів філософії, керівників реально діючих наукових груп КПІ ім. Ігоря Сікорського і вчених – авторів проєктних пропозицій, студентів та аспірантів. Такий ресурс є зручним інструментом також для тих, хто прийняв рішення розпочати міжнародну проєктно-грантову діяльність і став перед вибором: з чого почати?

Розробники інформаційної платформи "Міжнародна мозаїка" систематизували інформацію з вітчизняних та зарубіжних джерел, узагальнили досвід проєктної діяльності університетів різних країн та досвід КПІ ім. Ігоря Сікорського.

"Міжнародна мозаїка" надає інформацію про можливості фінансової підтримки науково-технічної, освітньої та організаційної діяльності підрозділів КПІ через можливості міжнародних проєктно-грантових програм, містить інформаційно-методичні та навчальні матеріали та інструменти для авторів міжнародних проєктних пропозицій, зокрема для тих, хто лише починає цю роботу.

Інформаційними одиницями (елементами "мозаїки") є відомості про пропозиції міжнародних проєктно-грантових програм з можливістю прямого звернення до веб-сайтів цих програм, до актуальних оголошень, з доступом до навчально-методичних та допоміжних матеріалів, до онлайн-консультацій, до рубрики "Типові запитання і відповіді авторів проєктних заявок", до Telegram-каналів ДМС, національних контактних пунктів КПІ Програми ЄС "Горизонт 2020".

За структурою "Міжнародна мозаїка" – це база даних про донорські організації різних країн, до яких мають право звертатися українські дослідники, викладачі, молоді науковці, студенти й аспіранти в процесі міжнародної проєктно-грантової діяльності, а також інформація про те, як можна скористатися їх фінансовою допомогою для розвитку університету та для власної наукової й педагогічної діяльності.

Розділи "Міжнародної мозаїки" містять нормативні документи, інформаційно-методичні та навчальні матеріали, характеристики фондів, програм, конкурсів, грантів; ці розділи розвиваються та поповнюються силами фахівців департаменту міжнародного співробітництва КПІ ім. Ігоря Сікорського та самими користувачами "Інформаційної платформи".

На семінарі жваво обговорювалися зауваження та рекомендації щодо вдосконалення інформаційного наповнення та функціоналу створеного веб-ресурсу.

Сподіваємось, що нова ініціатива ДМС – "Інформаційна платформа можливостей міжнародних проєктно-грантових програм ("Міжнародна мозаїка")" буде корисною та цікавою для її цільової аудиторії.

Дата події