ФПМ спільно зі своїм випускником – доктором Ху Чжен Біном – уже традиційно ініціюють міжнародний обмін науковими досягненнями. Дводенний захід, що 21 січня розпочався в Києві, організовано факультетом прикладної математики КПІ ім. Ігоря Сікорського, університетом Центрального Китаю міста Ухань та Міжнародною дослідницькою асоціацією сучасної освіти і комп’ютерних наук (місто Гонконг). Англомовна конференція ICCSEEA проводиться вже втретє й доволі успішно: зі 118 поданих доповідей після рецензування було допущено 68 (23 з них – від КПІ).

У рамках заходу вчені обговорюють новітні досягнення у галузі комп’ютерних наук, інженерії програмного забезпечення та освітніх технологій.

КПІ делегував своїх науковців із 4 факультетів: ФПМ, ФІОТ, ІПСА та ФЕЛ. Загалом від України участь беруть доповідачі з понад 15 університетів – з Харкова, Львова, Одеси, Дніпра, Чернівців та Чернігова. Серед учасників, окрім українців і китайців, є представники Італії та Південної Кореї.

«Ми проводимо конференцію задля обміну передовими науковими технологіями. Також для нас важливо опублікувати матеріали у німецькому виданні Springer. Адже тоді роботи автоматично потрапляють до бібліографічних баз Scopus і Web of Science. Публікуватися так, щоб нас бачили у світі, – ось наше головне завдання. Серед основних тем доповідачів – передання даних, безпека, моделі програмної орієнтації складних систем. Ми задоволені таким розвитком подій – рік тільки-но розпочався, а ми вже маємо позитивний результат», – розповідає декан ФПМ Іван Андрійович Дичка.

Співорганізатором та спонсором заходу є доктор Ху Чжен Бінь – випускник ФПМ, який нині працює в університеті міста Ухань та очолює Міжнародну дослідницьку асоціацію сучасної освіти і комп’ютерних наук у Гонконзі. Колишній КПІшник прагне допомагати рідному університетові вийти на міжнародний рівень, зокрема у співпраці з китайськими науковцями.

«У нас у Гонконгу є видавництво – 10 журналів, де науковці публікуються англійською. Ми маємо гарний результат – багато викладачів КПІ є членами редакційних колегій, рецензентами. Ми намагаємося зробити спільний грантовий проєкт з обміну вченими й  поступово наближуємося до цієї мети», – коментує Ху Чжен Бінь.

2020-01-21 6 2020-01-21 5 2020-01-21 4
2020-01-21 2 2020-01-21 1 2020-01-21 3
Дата події