Студенти кафедри виробництва приладів приладобудівного факультету відвідали наприкінці листопада Познанський університет технологій (ПУТ). Візит цей відбувся в межах міжуніверситетської двосторонньої угоди про співпрацю.

Студенти не лише оглянули територію кампусу ПУТ, відвідали бібліотеку, де ознайомились із структурою та сучасними технологіями використання інформаційних ресурсів бібліотеки в автоматизованому режимі, але й відвідали низку факультетів і кафедр.

У лабораторії оптотроніки на кафедрі метрології та вимірювальних систем механічного факультету професор Єва Стаховська розповіла про неруйнівні інтерферометричні методи вимірювання для біомедичної та машинобудівної промисловості. Також студенти отримали змогу  ознайомитися з діяльністю лабораторій прототипування електронних схем та програмованого логічного управління на факультеті електроніки. Там, до речі, вони презентували для польських викладачів та студентів власні наукові проєкти та практичні розробки.

Напевно, найбільше київським політехнікам запам'ятався візит до лабораторії біомеханіки на кафедрі біомедичної інженерії, де вони прослухали дуже цікаву лекцію про сучасні розробки в галузі протезування та 3D-друку імплантів – її прочитали доценти Пьотр Качмарек та Томаш Маньковські. Після лекції відбулося жваве її обговорення.

Не менш цікавою виявилася й зустріч з професором Стефаном Броком на механічному факультеті Інституту автоматизованого управління, робототехніки та обчислювальної техніки. Польський науковець ознайомив наших студентів з системами контролю руху, в яких застосовуються стійкі лінійні та нелінійні методи. Особливу увагу він приділив питанням гібридного керування режимом ковзання методами обчислювального інтелекту. 

Також студенти кафедри виробництва приладів стали слухачами  відкритої лекції на тему "Математика та ІТ-технології в інвестиційному банкінгу. Вступ до кількісного аналізу", яку прочитав проф. Адам Лодиговський в Познанському університеті технологій.

А ще київські політехніки відвідали  сучасний і чудово обладнаний  університетський спорткомплекс, екскурсію яким провів для них особисто його керівник.  

Тож усі учасники поїздки щиро вдячні керівництву та викладачам ПУТ за запрошення, цікаві лекції та нові знання і враження. І особливу вдячність  за прекрасну підготовку, організацію і цікаву програму візиту висловлюємо координатору з розвитку польсько-українського співробітництва ПУТ Ользі Вахріній.

Наталія Стельмах, доцент кафедри виробництва приладів ПБФ, керівник делегації

Дата події