На противагу відомому прислів'ю про курчат, яких рахують восени, саме весною підбивають підсумки усіляких студентських конкурсів та олімпіад. От і на кафедрі технології машинобудування ММІ не втомлюються вітати своїх підопічних, які приносять вагомі результати в скарбничку перемог. 

24–26 квітня 2019 р. в Державному університеті "Житомирська політехніка" відбулась підсумкова науково-практична конференція ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності "Прикладна механіка (технології машинобудування)". Для участі в ній запросили авторів кращих робіт, яких визначили на підставі рецензування та відкритого обговорення із 47 студентських наукових робіт, що надійшли на конкурс із 24 ЗВО України. На цей захід прибули 20 авторів наукових робіт і 8 наукових керівників із 14 навчальних закладів. Конкурсною комісією у складі 24 викладачів-науковців було заслухано 18 робіт, у тому числі 4 роботи – по Skype.

Серед переможців і студенти кафедри технології машинобудування ММІ:  дипломами II ступеня нагороджено Катерину Перевозник (гр. МТ-51, науковий керівник доц. – В.К.Фролов) за наукову роботу "Вплив статичної та динамічної жорсткості консольних інструментів на точність оброблюваних отворів" і Костянтина Трибрата (гр. МТ-81мп, науковий керівник – проф. Ю.В.Петраков) за наукову роботу "Усунення вібрацій при точінні".

***

На 22-й Всеукраїнській олімпіаді за напрямом "Системи автоматизованого проектування та комп'ютерного моделювання в машинобудуванні" Владислав Шугай посів третє місце серед більш ніж 30 учасників. Олімпіада проходила в НТУ "Харківський політехнічний інститут" на кафедрі теорії і систем автоматизованого проектування механізмів і машин. Це одна з найбільш специфічних олімпіад, коли учасники вибирають одне з кількох завдань, а сам процес роботи має перерву на обід. Розв'язання задач вимагає як навичок використання САПР, так і навичок програмування.

За підсумками олімпіади Подяками нагороджено наукового керівника студента – проф. Б.С.Воронцова (за плідну роботу в журі та участь  в організації олімпіади) та КПІ ім. Ігоря Сікорського (за участь та допомогу в організації і проведенні олімпіади).

***

За підсумками другого етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни "Програмування обробки на верстатах з ЧПК", у якому взяли участь 18 студентів із 8 ЗВО України, до практичної частини обробки на верстаті з ЧПК допустили тільки 10 з них – тих, хто показав найвищі результати в теоретичному турі.

Переможцем олімпіади став Костянтин Трибрат, а в командному заліку КПІ ім. Ігоря Сікорського посів третє місце.

***

14–17 травня 2019 р. в Одеському національному політехнічному університеті відбувся II етап Всеукраїнської студентської олімпіади "Технологія машинобудування" зі спеціальності "Прикладна механіка". У ньому взяли участь 48 студентів з 22 технічних ЗВО України.

Перше місце в командному заліку (приз на фото) посіла команда студентів кафедри технології машинобудування КПІ ім. Ігоря Сікорського у складі К.Трибрата (гр. МТ-81мп), К.Перевозник (гр. МТ-51) та В.Шугая (гр. МТ-51) під керівництвом доцента В.К.Фролова. В індивідуальному заліку К.Перевозник виборола друге місце.

Одночасно з олімпіадою відбувся Всеукраїнський конкурс магістерських дисертацій та дипломних проектів спеціалістів і бакалаврів за спеціалізацією "Технологія машинобудування". У підсумку диплом I ступеня отримав дипломний проект бакалавра В.Артюшенка (гр. МТ-41) "Конструкторсько-технологічне забезпечення виготовлення деталі "Важіль гідротурбіни" (керівник – доц. В.К. Фролов); диплом III ступеня – магістерська дисертація І.Штефана (гр. МТ-71мп) "Моделювання динамічних явищ при різанні з використанням ANSYS" (керівник – проф. Ю.В.Петраков); диплом I ступеня – магістерська дисертація Н.Зильова (гр. МТ-61м) "Забезпечення якості завершального оброблення головки тазостегнового ендопротеза із кобальто-хромового сплаву" (керівник – доц. В.К.Фролов); диплом I ступеня – магістерська дисертація Р.О.Руденка (гр. МТ-61м) "Оптимізація форми інструментальних оправок при обробленні глухих глибоких отворів" (керівник – доц. В.К.Фролов).

Вітаємо переможців, дякуємо за вдалі виступи та зичимо подальших успіхів.

Інф. кафедри ТМ