Сьогодні парк КПІ й територія біля корпусів університету поповнилися новими деревами. До озеленення доєдналися понад 250 викладачів, студентів і працівників вишу. Загалом посадили більше 300 дерев: 100 грабів та близько 200 сосен.

Студенти перетворили роботу на розвагу: наввипередки носили відра з водою, стояли в черзі за лопатами, щоб викопати ямки для саджанців, робили селфі та знімали відео процесу. Проте під суворим керівництвом господарського відділу про основну мету заходу не забували.

«Студенти із задоволенням прийшли. Вони позитивно ставляться до того, щоб розвивати та озеленювати КПІ», – каже заступниця декана радіотехнічного факультету Оксана Захарченко, додавши, що у РТФ є й інші екоінціативи. До того ж факультет має власне дерево-талісман – платан, якому вже під сотню років. «Коли з’явився наш факультет, засновник посадив платан. Відтоді минуло вже 90 років, дерево виросло великим, ми його часто показуємо відвідувачам. До речі, наступного року, до 90-річчя факультету, наш декан запропонував також висадити дерева, щоб нинішні першокурсники змогли прийти й побачити дерева, які вони посадили», – ділиться планами пані Оксана.
Проректор з адміністративної роботи Вадим Кондратюк не лише садив дерева, а й прочитав невеличку лекцію з ботаніки. «Ми тут садимо граб і сосну. Звісно, будемо піклуватися про саджанці: навесні у ґрунт попід ними підмішаємо трохи піску, щоб сосна дихала. Вона не любить воду, росте на пісках», – захоплено розповідає Вадим Анатолійович над щойно посадженим деревцем.

Свій садівничий «десант» відрядила й Студентська рада: її голова Данило Яремчук привів із собою ще трьох людей з активу ради. «Це перше дерево, яке я посадив у своєму житті», – показує студент на тендітну сосенку, щедро политу водою.

З висадкою дерев студенти впоралися досить швидко: вже за годину-півтори всі саджанці були на своїх місцях: більша частина – в парку КПІ, інші – поруч з корпусами університету та бібліотекою. Найактивнішими були представники РТФ, ММІ, ІЕЕ, ФЛ, ІАТ, ТЕФ, ПБФ. «Дуже дякуємо за активну допомогу в посадці дерев! Сподіваємося, до ініціатив приєднається ще більше факультетів», – подякувала учасникам озеленення проректорка з навчально-виховної роботи Наталя Семінська.

Екоакція відбулася за підтримки центру альтернативного озеленення міста «ДендроКиїв», який безплатно надав садивний матеріал.

Дата події