З 5-го до 12 травня 2019 року в німецькому місті Аахен пройшов ювілейний 60-й Міжнародний конгрес EMEAC Європейської асоціації студентів аерокосмічної галузі EUROAVIA. Участь у конгресі взяла Локальна група студентів EUROAVIA KPI Kyiv від Київського політехнічного інституту ім. Ігоря Сікорського під керівництвом старшого викладача кафедри авіа- та ракетобудування Ганни Сарибоги (кафедри авіа- та ракетобудування  та систем керування літальними аппаратами).

До складу делегації КПІ входили студенти  кафедр авіа- та ракетобудування  та систем керування літальними апаратами Інституту аерокосмічних технологій Євген Димарчук, Вікторія Дубова, Ольга Астахова, Владислав Колеснік, Дмитро Сокіл та Михайло Павленко. Вони були єдиними, хто представляв Україну.

Упродовж 5-ти днів студенти відвідували лекції, брали активну участь у воркшопах, навчалися працювати у командах. В останній день роботи команда КПІ ім. Ігоря Сікорського презентувала свої напрями діяльності, досягнення університету та всієї аерокосмічної галузі України загалом. За результатами голосування локальну групу EUROAVIA KPI Kyiv було прийнято до складу EUROAVIA. Київські політехніки стали першими за останні 20 років представниками України в цій організації!

Тепер за умовами Асоціації протягом 6-ти місяців ми маємо провести відповідний івент для студентів європейських вузів, які входять до складу  EUROAVIA.

Сподіваємося, що співпраця з Асоціацією стане потужною платформою для взаємодії українського студентства з європейськими вишами за авіа- та ракетно-космічним напрямами підготовки і сприятиме розвитку зацікавленості української молоді  питаннями розвитку аерокосмічної галузі.

Довідково. EUROAVIA – Європейська асоціація студентів аерокосмічної галузі, що представляє інтереси студентів 42 університетів 18 європейських країн. Заснована вона в 1959 році. Асоціація є неполітичним та некомерційним студентським міжнародним об’єднанням, яким керують студенти. Її фінансування здійснюється повністю за рахунок членських і спонсорських внесків та зборів за участь у її заходах. Вона відіграє роль містка між компаніями, університетами та студентами. Метою її діяльності є:

  • сприяти європейському співробітництву в аерокосмічній галузі, шляхом надання своїм членам можливості зустрічатися, обмінюватись інформацією про свої досягнення та навчатися;
  • представляти європейських студентів аерокосмічних спеціальностей на міжнародному рівні;
  • ознайомлювати студентів з їх майбутнім робочим середовищем, стимулюючи контакти із промисловістю.

EUROAVIA працює над вихованням майбутніх лідерів, які пропагуватимуть цінності, засновані на наполегливій праці, інноваціях, культурній обізнаності, роботі у команді та міжнародних зв’язках.

Дата події