20 квітня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся День відкритих дверей.

Отримати інформацію про особливості вступу до КПІ та навчання в ньому з перших вуст приїхали не лише кияни, але жителі інших міст і сіл з 16 областей України. А серед більш як шестисот відвідувачів можна було зустріти і випускників шкіл, і школярів значно молодших, які тільки починають цікавитися технікою. Знайомство з університетом розпочалося для них не в строгих аудиторіях, а в найбільшому залі Державного політехнічного музею КПІ, адже проходив День відкритих дверей у форматі фестивалю науки KPI Science Fest. Окрім друкованої продукції про напрями навчання та спеціальності, які можна здобути в КПІ ім. Ігоря Сікорського, на столах біля розгорнутих в музеї стендів факультетів та інститутів можна було побачити обладнання, пристрої, прилади, хімічний посуд з реактивами, навіть зброю (саме зброю, бо участь у Дні відкритих дверей брала й військова кафедра) тощо. Поруч стояли викладачі, аспіранти і студенти, які показували розробки своїх факультетів і давали пояснення щодо них усім охочим. Крім того, для відвідувачів було організовано екскурсії по музею. До речі, біля входу до нього та його відділу авіації та космонавтики ім. Ігоря Сікорського члени університетського ракетомодельного гуртка провели запуски розроблених ними ракет С-класу, а неподалік майбутнім студентам про своє навчання і захоплення розповідали розробники університетських болідів «Формула Студент КПІ». Трохи далі інші політехніки демонстрували фізичні та хімічні експерименти…

За півтори години відвідувачі перемістилися до історичного корпусу №1, де у відомій кожному київському політехнікові Великій фізичній аудиторії керівник викладачів компанії ZNOUA «ЗНО без стресу» Оксана Бондаренко провела для школярів майстер-клас, як підвищити свою емоційну стійкість і правильно підготуватися та успішно пройти тестування.

На трибуні її змінив перший проректор університету академік НАН України Юрія Якименко. Він розповів гостям про університет, його наукові школи, традиції, а також зупинився на можливостях вибудовувати власні освітні траєкторії в межах обраних спеціальностей і з урахуванням впровадження міждисциплінарних програм та програм подвійного диплому з іноземними вишами. Поінформував він слухачів і про працевлаштування випускників КПІ ім. Ігоря Сікорського та перспективи кар’єрного зростання, які дають здобуті в університеті знання та його диплом.

Про цьогорічні умови вступу докладно поінформував майбутніх абітурієнтів заступник голови Приймальної комісії Валерій Можаровський. Після цього, як і завжди на подібних заходах, спілкування проходило у форматі запитань-відповідей щодо конкретних аспектів вступної кампанії.

Подальша робота Дня відкритих дверей проходила на факультетах, кафедрах і в лабораторіях університету.

KPI Science Fest

[20.04.2019 | 09:00 - 16:00] День відкритих дверей KPI Science Fest

Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» запрошує абітурієнтів та школярів на День відкритих дверей KPI Science Fest, який відбудеться 20 квітня 2019 року з 9.00 до 16.00.

Місце проведення - Державний політехнічний музей (корпус 6)

Велика фізична аудиторія (корпус 1)

Науково-технічна бібліотека, навчальні підрозділи

В програмі заходу:

09.00 - реєстрація учасників (Музей, корп.6)
09.00 – 12.00 - інформація про факультети біля стендів (Музей, корп.6)
  - консультації від Приймальної комісії, підготовчих курсів, відділу академічної мобільності
  - майстер-класи, фізичні та хімічні експерименти, квести, конкурси (площа перед Музеєм),
  - польоти дронів, презентація боліду «Формула студент КП
  - майданчик кафедри військової підготовки
10.00 – 10.45 - екскурсії до відділу авіації і космонавтики музею,
  Науково-технічної бібліотеки
11.00 – 11.45 - майстер-клас від ZNOUA «ЗНО без стресу»
12.00 – 13.00 - загальні збори у Великій фізичній аудиторії (корпус 1)
  (інформація щодо Правил прийому у 2019 році)
13.30 – 16.00 - «Дні відкритих дверей» факультетів/інститутів

Попередня реєстрація

УНІВЕРСИТЕТ твого УСПІХУ

Дата події