Згідно з рішенням Вченої ради КПІ ім. Ігоря Сікорського в лютому 2017 року в університеті було створено департамент безпеки університету. Чергові департаменту відповідно до покладених на них обов'язків забезпечують правопорядок у навчальних корпусах, гуртожитках студмістечка і на території університету, стежать за збереженням матеріальних цінностей від неправомірних та противоправних посягань, здійснюють охоронні заходи шляхом впровадження сучасних технічних засобів безпеки і контролю.

Протягом 2018 року чергові виявляли правопорушення в навчальних корпусах: несанкціоновані проникнення сторонніх осіб на охоронні об'єкти, викрадення обладнань з навчальних лабораторій, а також крадіжки особистих речей у здобувачів вищої освіти та працівників університету тощо.

У зв'язку з цим визріла нагальна потреба створити Комплексну інтегровану систему безпеки університету, яка зможе забезпечити надійний пропускний режим у навчальних корпусах за допомогою сучасних технічних засобів безпеки.
Що дасть впровадження цієї системи? Вона унеможливить проникнення в будівлі та на територію навчального закладу сторонніх осіб.

Крім належного пропускного режиму, можна буде вести облік перебування в навчальному закладі студентів, співробітників та відвідувачів університету.

До складу Комплексної інтегрованої системи безпеки входитимуть турнікети, камери відеоспостереження, перепустки та програмне забезпечення. За допомогою відеоконтролю відстежуватимуться всі події всередині будівель, що охороняються, і по периметру навчального закладу.

За допомогою системи, що впроваджується, департамент безпеки зможе проводити профілактику та попередження злочинів і оперативно реагувати на порушення громадського порядку на території університету. Маємо підстави стверджувати, що Комплексна інтегрована система безпеки дасть змогу підвищити дисципліну серед студентів та захистити наш навчальний заклад від візитів небажаних гостей.

Зауважимо принагідно, що такі комплексні автоматизовані системи вже діють у багатьох навчальних закладах Києва.

Вадим Кондратюк, керівник департаменту безпеки