Звичайна нарада заступників деканів КПІ ім. Ігоря Сікорського перетворилась на справжню оперну виставу!

А все тому, що на запрошення департаменту навчально-виховної роботи до нашого університету завітали яскраві таланти з Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського. Ми дуже вдячні Олені Скицько, Володимиру Деруну, Інні Калугіній, Владиславу Фоміних, Ся Шулю, Русланові Солоненку, Владиславу Буяльському, Богдані Гут, Володимиру Тишкову, Анастасії Осіненій та Марії Антонієвській, які порадували співробітників та гостей Політеху яскравими та захоплюючими виступами.

Репертуар був доволі насиченим та різноманітним. Можна було почути і українські народні пісні, і авторські композиції Френка Сінатри, і арії з опер "Запорожець за Дунаєм", "Любовний напій", "Наталка-Полтавка".

Цікаво, що вік студентів, які виступали, не перевищував 20-ти років. Але це не заважає молодим зіркам гастролювати країнами Європи, а деяким з них навіть бути солістами італійської опери! Артисти розповідають: у кожного з них дуже амбітні плани щодо свого творчого шляху. І не дарма, адже неозброєним оком видно, що талантів гарантовано чекає велике майбутнє!

І це не новина, адже студенти старанно працюють кожного дня під керівництвом відомого фахівця – Світлани Петрівни Глух. Вона не тільки професор консерваторії, а й народна артистка України та керівник всеукраїнського мистецького проекту "Нові імена".

Наприкінці концерту на сцену вийшла особлива гостя – народна артистка України Людмила Семененко. Вона вразила слухачів блискучим виконанням відомих українських композицій, серед яких "Рідна мати моя" та "Ми підем, де трави похилі" (слова Андрія Малишка, музика Платона Майбороди).

На завершення концерту Людмила Федорівна заспівала улюблену пісню усіх мешканців столиці – "Як тебе не любити, Києве мій". Від її зворушливого виконання у багатьох слухачів на очах забриніли сльози.

Молоді артисти виступають у нас уже не вперше, і є добрими друзями університету. Кожного візиту вони насолоджуються щирими та бурхливими оплесками наших слухачів та зізнаються: виступати для КПІ ім. Ігоря Сікорського – велике задоволення. Треба відмітити, що це відчуття взаємне, і ми з великим нетерпінням будемо чекати наступних виступів у стінах рідного Політеху!

Інф. ДНВР