За 2017 рік в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулося стільки голосувань, що вже мало хто розумів, де й який саме проект вони підтримують. Серед усього цього різноманіття грантів був один особливий. Особливий, бо на цей раз КПІшники самі його організовували. Ім'я цього проекту – "Inside Out", грант на 50 тис. грн для реалізації найкращої ідеї студентів.

Проект організували студенти з команди "Колізей КПІ" на чолі з Микитою Упатовим. Якщо "Inside Out" пройшов повз вас, і ви не розумієте, що це таке, то зараз Микита розповість, що саме ви пропустили, і чому ви забов'язані чекати на "Inside Out 2018."

– Тож, Микито, як так вийшло, що ви опинилися з іншого боку барикад: ще зовсім нещодавно ви брали участь чи не в кожному гранті, а тепер от роздаєте гроші?

– Коли ми шукали кошти для реалізації "Колізею КПІ", ми зрозуміли, що компанії та ментори готові інвестувати в ідеї та молодь. Так і народився проект, який створений допомагати іншим КПІшним проектам, що тільки починають свій шлях. На майбутнє плануємо, щоб "Inside Out" переріс у своєрідну платформу, де проекти й інвестори будуть знаходити одне одного.

– Тобто, ви хочете створити своєрідну передачу "Давай одружимось" для проектів і інвесторів?

– Можна й так сказати, а ми будемо в ролі "тамади" на цьому "весіллі". 

– А ви не думаєте, що колись у КПІ просто закінчаться ідеї для низових ініціатив?

– Думаю, скоріше КПІ знову переіменують, ніж у КПІшників закінчаться ідеї, особливо судячи з того, скільки цікавих проектів ми побачили під час етапу голосування в "Inside Оut". Однак наша платформа не лише для низових ініціатив. Надалі ми будемо підтримувати проекти й у інших сферах.

– А чому ви вирішили присвятити перший грант саме низовим ініціативам?

– Це символічно, це нам близько, це те, з чого ми починали й досі займаємось, і розуміємо, наскільки необхідною є пітримка саме таких соціальних проектів, які не є прибутковими.

– Які тематики матимуть наступні гранти?

– Ми вже працюємо за двома тематиками. Поки ми ведемо перемовини з потенційними спонсорами, не буду нічого анонсувати, але слідкуйте за нами в соціальних мережах. Запевняю, оголошення наступного нашого гранту не доведеться довго чекати.

– Чи плануєте ви якісь зміни в тому, як саме будуть відбуватись подальші гранти, чи залишите все так само?

– Наш грант проходив у кілька етапів: подача проекту на сайті, голосування, де потрібно авторизуватися через fb. Кожен охочий міг підтримати 5 проектів, далі 5 проектів, які набрали найбільшу кількість голосів, пройшли у фінал, де переможця обрало журі. Перед фіналом у нас був етап speech week, під час якого переможці та учасники відвідали кілька дійсно крутих лекцій (на них я сам сидів, і буквально ловив кожне слово). У майбутньому, можливо, дещо змінимо етапи, їх тривалість точно буде варіюватись, але в основному плануємо дотримуватися саме такої схеми проведення грантів.

– Speech week.  Що ховається за цією заморською назвою?

– Ми хотіли, аби наш проект допоміг не лише переможцю й вирішили, що це можна здійснити за допомогою подібного формату, коли професіонали в певних, важливих для реалізації проекту сферах, проведуть кілька лекцій та розкажуть, як краще розвивати окремі сегменти проектів. Цей етап був відкритим для всіх охочих "прокачати" себе, набути нових навичок.

– Які цікаві лекції очікували на топ 5 фіналістів проекту?

– Ми робили важливий акцент у лекціях на командній роботі та роботі із залучення інвестицій на власні проекти. Окрім цього, були лекції, присвячені розвитку особистості: "Публічні виступи" (Марина Препотенська, професор кафедри філософії),  "Комунікації – наше все" (Марина Кужель, доцент кафедри економіки), "Як мотивувати себе" (організатор бізнес-школи Богдан Ковальов). Це був важливий етап проекту, який будемо розвивати й надалі. Приємно, що в цьому етапі взяли участь викладачі КПІ ім. Ігоря Сікорського, які після робочого дня  безкорисно погодилися поділитися своїми знаннями з фіналістами.

– Чи не вважаєте ви, що нечесно, коли проекти, які вже мають прихильників, беруть участь у голосуванні поряд з новими проектами, в яких мало шансів. Не думали прибрати онлайн-голосування?

– Я не вважаю, що така потреба справді є. Серед фіналістів два проекти були зовсім нові – просто треба трішки більше працювати, розповідати про свій проект. На мою думку, це навпаки мотивує працювати й довести, що ти гідний фіналу.

– Дякую вам за інтерв'ю. Будемо чекати на нові гранти! Наш сайт: https://www.inside-out.pro

Андрій Клеков, студeнт ІФФ

[онлайн-заявка до 13.11.2017] Inside Out – новий проект від авторів Колізею КПІ

На теренах КПІ з’явився новий проект «Inside Out». Якщо Колізей КПІ пропонував втілити студентам будь який творчий, чи інший задум в рамках платформи, беручи на себе всі клопоти з технікою та місцем, то Inside Out йде далі й пропонує Вам створити свій проект та надати на його втілення грант розмірі 50 тисяч гривень.

Отримати цей грант досить просто, треба подати їдею на сайті www.inside-out.pro, далі кожен бажаючий може підтримати вашу ідею після чого проекти, що набрали максимальну кількість голосів потрапляють в фінал, де найкращого обере журі й саме він отримає фінансування.

Дата події