У Міжнародному виставковому центрі в Києві 21–24 листопада  2017 року відбувся Міжнародний форум "INNOVATION  MARKET", у рамках якого пройшла низка заходів. Активну участь у них узяли працівники нашого університету: представники департаменту науки та інноватики, департаменту міжнародного співробітництва, Наукового парку "Київська політехніка" – у роботі семінару для фахівців підрозділів вищих навчальних закладів України з питань інтелектуальної власності, а також семінару "Можливості для малого та середнього бізнесу в програмі з досліджень та технологічного розвитку ЄС "Горизонт 2020" і круглого столу "Нові можливості ВНЗ в ході освітньої реформи".

На форумі "Інноваційний розвиток КНР та українсько-китайське науково-технічне співробітництво", що проходив під патронатом Міністерства науки і технологій КНР, з доповіддю на тему "Екосистеми для інновацій та підприємництва" виступив ректор академік НАН України М.З.Згуровський. Після його виступу представники КНР висловили зацікавленість у встановленні нових зв'язків з нашим університетом. Зокрема, делегація м. Харбін звернулась з проханням відвідати КПІ ім. Ігоря Сікорського для обговорення питань науково-технічного співробітництва та ознайомлення з інноваційною системою, створеною на базі університету.

На спеціальних демо-майданчиках форуму на площі в кілька тисяч квадратних метрів було представлено понад 500 унікальних розробок, винаходів і startup-проектів українських підприємств і організацій, зокрема закладів вищої освіти. Під час ознайомлення з експонатами виставки Перший віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів відзначив високий рівень інноваційних розробок КПІ ім. Ігоря Сікорського, про які йому доповідав заступник проректора з наукової роботи доц. В.А.Барбаш.

Особливо С.І.Кубів відзначив розробку вітчизняних наносупутників (керівник – с.н.с. Б.М.Рассамакін, ТЕФ) і переносної водоочисної установки "СОВА" (керівник – ас. Т.Ю.Нижник, ХТФ). Зацікавленість відвідувачів Форуму викликали й такі інноваційні розробки: теплообмінники (д.т.н. Є.М.Письмений, ТЕФ); металокерамічні вироби (д.т.н. П.І.Лобода, ІФФ); серія обладнання і технологій виготовлення нових матеріалів із застосуванням лазерної поверхневої обробки (науковий керівник – д.т.н. Л.Ф.Головко, ММІ); ультразвуковий кавітатор (д.т.н. О.Ф.Луговський, ММІ); болід Formula Student (д.т.н. В.А.Пасічник, ММІ); переносний зварювальний апарат (д.т.н. В.В.Квасницький, ЗФ); мікроінвертор (д.т.н. Ю.М.Туз і к.т.н. М.В.Добролюбова, ФАКС); ливарні та 3D вироби (к.т.н. В.П.Самарай, ІФФ); склобазальтова тара (д.т.н. О.Є.Колосов, ІХФ) та інші.

Не оминув своєю увагою експозицію КПІ ім. Ігоря Сікорського також генеральний директор Міжнародного виставкового центру А.В.Ткаченко, який приділяє нашому університету, як постійному учаснику, велику увагу.

Під час проведення форуму науковці КПІ ім. Ігоря Сікорського також встановили тісні контакти з промисловими підприємствами і організаціями, серед представників яких на форумі було чимало випускників нашого університету.

А.К.Скуратовський, заступник голови експертної комісії з комерціалізації ОПІВ, учасник форуму
На фото: Степан Кубів знайомиться з розробками київських політехніків

Дата події