29 вересня 2017 року в залі Адміністративної ради КПІ імені Ігоря Сікорського відбулися урочистості з нагоди відкриття в університеті магістерської програми «Врегулювання конфліктів і медіація»

Програму започатковано на факультеті соціології і права. У заході взяли участь Перший проректор КПІ імені Ігоря Сікорського академік НАН України Юрій Якименко, Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньопереміщених осіб Вадим Черниш, Надзвичайний і Повноважний посол Великої Британії Джудіт Гоф, тимчасовий повірений Швейцарської конфедерації Кристоф Шпеті, викладачі британських та швейцарських університетів, викладачі ФСП та учасники програми.

Магістерську програму створено колективом ФСП у співпраці з Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та закордонними партнерами. Вона є вкрай важливою для сучасного українського суспільства, оскільки передбачає підготовку фахівців, діяльність яких має спрямовуватися саме на невійськове вирішення конфліктів. Розуміючи суспільну значущість такого роду програми, університет дуже оперативно відгукнувся на пропозицію Міністерства і ще навесні Методична та Вчені ради університету одноголосно схвалили і підтримали створення нової спеціалізації в рамках підготовки фахівців за спеціальністю «Соціологія».

Попри той факт, що часу для повноцінного інформування громадськості щодо нової програми не було, завдяки спільним інформаційним заходам Міністерства, посольств Великої Британії та Швейцарської конфедерації, а також служб університету попит серед вступників на неї був дуже високий. Завдяки цьому університет не лише повністю виконав план набору на програму за державним замовленням, але й має студентів, що навчаються за нею власним коштом.

До навчального плану, розробленого фахівцями університету спільно з закордонними партнерами, увійшли різні блоки дисциплін – від соціологічних і правничих до управлінських. На урочистостях декан факультету соціології і права Анатолій Мельниченко презентував модель підготовки фахівців з питань врегулювання конфліктів і докладно розповів про той набір майбутніх компетентностей, якими володітиме випускник магістерської програми.

На фото: Надзвичайний і Повноважний посол Великої Британії Джудіт Гоф, перший проректор КПІ імені Ігоря Сікорського академік НАН України Юрій Якименко та Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньопереміщених осіб Вадим Черниш під час засідання

Дата події