Юні художники – третьокурсники кафедри графіки ВПІ – представили свої творчі роботи на виставці в ЦКМ, яка відкрилася 17 травня. Куратор виставки, її ідейний натхненник і організатор Марія Кузіна розповіла, що твори в стилі графіки, живопису та комп'ютерної графіки передають ілюзії і реалії сьогоднішніх студентів.

Директор Картинної галереї В.Тьоткіна зазначила, що виставкові площі ЦКМ, які зазвичай надають іменитим художникам, сьогодні в розпорядженні студентів. Майбутні художники, шукаючи свої шляхи розвитку, не повинні лякатися публічності, вони потребують дружнього обговорення і порівняння, щоб дати "свободу і волю своїй творчості".

С.Д.Бондаренко, викладач ВПІ, наголосив, що художники "повинні тримати себе в творчому тонусі" і не працювати "в шухляду", бо те, що актуально сьогодні, може стати не цікавим завтра. Тож потрібно створювати і показувати – "розкидати розмаїття творчого каміння" – пропустити життя крізь себе, сконцентрувати і поділитися натхненням із глядачем. Директор Політехнічного музею Н.Писаревська назвала побачене "легким весняним вітерцем, позитивом свіжості, добра і молодості".

Глядачі з цікавістю знайомилися  з представленими роботами. Яскраво виділялися розфарбовані графічні ілюстрації Вероніки Чепель про Пеппі Довгупанчоху та ін. героїв. Свої кумедні образи вона вигадує в процесі роботи, додає деталі – і картинки наповнюються змістом, оживають, розглядати їх можна довго  і з задоволенням. О.Забеліна підготувала графічну роботу, навіяну "Лісовою піснею" Л.Українки. Називається вона "Ненароджені" і присвячена темі материнства. Марія Вождаєва представила цифровий живопис. Одна із робіт – фантазійний портрет на замовлення подруги, яка й стала моделлю. Привертає увагу намисто з V-подібною кісточкою посередині. Кожна намистинка виконує певне бажання, а кісточку треба розламати на щастя разом із судженим.

Без сумніву, кожен відвідувач знайде для себе щось цікаве на виставці. На завершення відкриття директор ВПІ Т.Ю.Киричок подякувала художникам за їх творчість та побажала бути активними й успішними.

Дата події