Третьокурсник ФАКС Олександр Бєлуха – людина неординарна, наділена творчими здібностями. З дитинства любив малювати, але "до художніх шкіл не ходив" (з його слів).  На цього­річному конкурсі "Таланти КПІ" він посів перше місце в номінації "Графіка".

Про себе юнак говорить легко, трохи з гумором: "Після закінчення політехнічного ліцею я, логічно, вступив до КПІ. Але не на найсприятливіший для художньої творчості фа­культет – ІТС. Тому після другого курсу змінив його на той, де я зможу більше часу приділяти малюванню. І тепер я на ФАКСі. У творчості мене надихають дівчата, музика і меми". Своєю майбутньою професією – метрологією – студент, без сумніву, пишається. Адже ця сфера діяльності має важливе значення: без вимірювань та підвищення їх точності неможливий розвиток жодної з галузей науки і техніки, та й наукові дослідження чи виробничі процеси не обходяться без вимірювальної інформації.

Олександр – постійний учасник університетського мистецького конкурсу "Таланти КПІ". На першому курсі за роботу "Каріна" він отримав лише Подяку. Тоді його й помітив керівник художньої студії "Гармонія" Андрій Павлович Кулагін та запросив на заняття. У студії Олександр вчився малювати олійними фарбами та вдосконалював свої навички у графіці. І вже наступного року, виставивши кілька малюнків, зокрема "kiska-astronaut", посів перше місце в номінації "Живопис".

Цього року студент вирішив представити лише одну роботу "Comfortable love", але не схожу на всі попередні. На підготовку та вті­лення задуму пішло багато часу: від пошуку моделі і створення композиції у фотостудії "TimeStudia" до останнього штриха. "Ідея її полягає в тому, що найцінніша любов – це любов до себе, яка є зручною та невибагливою, – розповів Олександр. – І якщо в житті щось пішло не так, можна просто начепити рожеві окуляри  та обійняти пляшечку червоного напівсолодкого у тепленькій ванні". Думка неоднозначна, але порада, може, й слушна. Особливо після сесії.