Третьокурсницю ВПІ Людмилу Шестерікову по праву можна вважати ветераном мистецького конкурсу "Таланти КПІ". Уже 15 років своїми роботами вона дарує відвідувачам виставки радість спілкування з прекрасним. Ії малюнки не лишилися непоміченими: у 2009, 2015 рр. – третє місце, 2011, 2012 рр. – друге місце.

Київський театр опери"На "Талантах КПІ" виставляю свої роботи з 2001 року, – розповідає художниця. – Спочатку як дочка співробітниці ЦКМ КПІ, потім, з 2007 року, як ліцеїстка Політехнічного ліцею НТУУ "КПІ", і, нарешті, з 2014 року – як студентка кафедри графіки Видавничо-поліграфічного інституту".

Серія робіт "Театри Києва", представлених Л.Шестеріковою на нинішній виставці, що демонструється в 7-му корпусі, – це ілюстрації до путівника, який студентка виконала як курсову роботу влітку цього року. "Я створила путівник, – ділиться Людмила, – у якому подається коротка інформаційна довідка про головні театри міста Києва. Ідея такого проспекту, саме про київські театри, з'явилася в мене під час перегляду однієї з вистав. Подумалося: було б чудово, якби театрали, як я, мали змогу за допомогою путівника вирішити, який наступний театр обрати. А ті, хто вперше в нашому місті, могли б познайомитися з культурними надбаннями Києва".

Київський академічний театр ляльокМалюнки Людмили Шестерікової з роками набувають професійної довершеності та знаходять визнання на українських мистецьких конкурсах. Так, у 2005 році вона стала лауреатом всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка в рамках Восьмої міжнародної виставки навчальних закладів "Сучасна освіта в Україні – 2005". А в 2011 році посіла третє місце на конкурсі творчих робіт родин м. Києва на тему "Україна – держава моя", присвяченому 20-й річниці незалежності України  (в номінації "Малюнок").

Побажаємо здібній художниці нових творчих доробків, а нам, глядачам, нових зустрічей з її мистецтвом.

Н.Єлизарова